Поради

Скільки морозива можна їсти на тиждень: пояснення лікарів

Скільки морозива можна їсти на тиждень: пояснення лікарів

Лікарка-дієтологиня Антоніна Стародубова розповіла, яку максимально допустиму кількість морозива рекомендується з'їдати протягом тижня.

За словами Стародубової, морозиво варто їсти не більше двох разів в тиждень порціями не більше 100 грамів. Дієтолог рекомендує дорослим вибирати нежирне молочне морозиво з додаванням ягід або фруктів. Для дітей підійдуть вершкові сорти морозива або пломбір.

За її словами, і для дорослих, і для дітей краще купувати морозиво з невисоким вмістом цукру і смакових добавок.

«Для перекусу протягом дня краще вибирати свіжі фрукти, ягоди, різні салати зі свіжих овочів і зелені, молочні і кисломолочні продукти зниженої жирності або невелику порцію (30 грамів) нежарених і несолоних горіхів. А для втамування спраги кращий напій – питна вода», - зазначила Стародубова.

Дієтологиня додала, що існують переконливі докази зв'язку зростання випадків ожиріння, серцево-судинних захворювань, цукрового діабету другого типу і навіть деяких онкологічних захворювань з висококалорійним раціоном харчування, високим споживанням цукру, солі і насичених жирів, а також з низьким споживанням фруктів і овочів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: спека, морозиво, Харчування і дієти, здоровий спосіб життя, Здоров'я, Поради, Лікарі
В тему