5 Серпня 2019
Новини

Склали рейтинг найкращих міст для студентів

Склали рейтинг найкращих міст для студентів

Загальний рейтинг міста формується з декількох критеріїв.

Київ – це, мабуть, беззастережно найкраще місто для студентів в Україні. Тут розташовані найкращі університети, тут найрозвиненіша інфраструктура, повідомляє Інформатор з посиланням на дослідження компанії QS Quacquarelli Symonds.

Однак, чи достатньо цього, щоб займати провідні місця в світових рейтингах?

Як виявилося – ні, адже столиця виявилася на одному з останніх місць в рейтингу кращих міст для студентів.

Зауважимо відразу – не вийде сказати, поліпшив або погіршив Київ свої позиції в цьому списку. Просто в минулому році столиця України в цей список навіть не потрапила, хоча і міст там було все-таки поменше. У цьому ж році у – 118-е місце із 120 міст.

Загальний рейтинг міста формується з декількох критеріїв – рейтингу університетів, Міжнародного різноманітності студентів, рейтингу міста, активності роботодавців, доступності і думки випускників. Найкраще Київ показав себе в категорії доступність (20-е місце), найгірше – в рейтингу університетів (найвище місце у КНУ – 541-550). Інші ж параметри у столиці України виявилися якраз у районі сотого місця.

У загальному рейтингу поступилися Києву тільки Лестер і Мінськ. У свою чергу трійка лідерів – Лондон, Токіо та Мельбурн.

Яке б місце в рейтингу не виявилося у Києва, він все ще вкрай популярний у вітчизняних студентів. Особливо гостро це видно, якщо почати вивчати, куди і на кого абітурієнти в Україні вступають найчастіше.

Читайте також:

Волинські виші увійшли в ТОП-50 найпопулярніших вишів України

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Україна, студенти
В тему