15 Травня 2023
Новини

Житомирська фабрика «Рудь» продає морозиво «Ленінградське»

Житомирська фабрика «Рудь» продає морозиво «Ленінградське»

Морозиво-ескімо "Ленінградське" від бренду "Рудь" Житомирського маслозаводу продають у магазинах Ізраїлю.

Про це повідомив користувач Twitter Злий Конопляний Джмелик.

"Коли я побачив в ізраїльському магазині продовольчих товарів морозиво Житомирської фабрики РУДЬ, то зрадів і з тим же дуже засмутився написи на обгортці. Ленінградське морозиво. Колишньому житомирянину, який живе в Ізраїлі, дуже соромно..." - йдеться в дописі.

Цю інформацію підтвердила й інша користувачка, записавши відео з морозивом в холодильнику ізраїльського магазину в понеділок, 15 травня. Сканування штрих-коду вказує на те, що вироблене воно в Україні.

У пресслужбі "Рудь" заявляють, що протягом багатьох років морозиво під ТМ "RUD" реалізовувалося на території Ізраїлю. Згідно з заявою, задовго до початку війни компанія уклав договір на виробництво та поставку морозива на умовах "privat label" ізраїльському контрагенту DILER B.M.D.INTERNATIONAL LTD.

Виробник зобов?язався виготовити іноземному замовнику морозиво за його рецептурами та під його торговельними марками.

"Серед замовлених найменувань (торговельних марок), що належать нерезиденту DILER B.M.D.INTERNATIONAL LTD була ТМ "Ленинградское". Згідно договірних умов поряд з торговельною маркою замовника товару розміщувався бренд виробника. Зазначений продукт реалізовувався виключно на території Ізраїлю", - додають в "Рудь".

Компанія заявляє, що з початку великої війни припинила виробництво "Ленінградського" морозива. А фото та відео, розповсюджені в мережі, "вказують на ймовірні залишки в ізраїльських мережах товару, що знятий з виробництва".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: житомир, війна з Росією, морозиво, ізраїль
В тему