4 Серпня 2019
Новини

Вічна молодість: винайшли спосіб уповільнити старіння

Вічна молодість: винайшли спосіб уповільнити старіння

Дослідники вважають, що цей вид терапії здатний сповільнювати процес старіння і захищати від ряду вікових захворювань.

Вчені зі Школи біомедичних наук при Університеті Лідса у Великобританії, можливо, відкрили новий спосіб уповільнювати старіння. Їх дослідження показало, що стимуляція блукаючого нерва через вухо «перебудовує» вегетативну нервову систему у людей старше 55 років, що дає ефект гальмування процесу старіння. Отримані вченими дані опубліковані в науковому журналі Aging, пише U-news.

У медицині відома така процедура як черезшкірна стимуляція блукаючого нерва, вона часто використовується в лікуванні епілепсії. Лівий блукаючий нерв при цьому обробляється електричними імпульсами і потім сам передає електричні сигнали в мозок.

Британські фахівці пропонують як ноу-хау стимулювати нерв не шляхом впровадження імплантів, а без хірургічного втручання, через вухо.

Провідний автор досліджень Беатріс Бретертон зазначив, що «вухо – це в своєму роді ворота, через які можна впливати на організм, не вдаючись до інвазивних процедур».

Автори дослідження повідомили, що проведені ними досліди по стимуляції блукаючого нерва через вухо з пацієнтами від 55 років дали «вражаючі результати». На їхню думку, дана методика може використовуватися як засіб терапії типових недуг старіння – високого артеріального тиску, миготливої аритмії та інших серцево-судинних захворювань.

Зокрема, випробовувані проходили щоденну стимуляція вуха протягом двох тижнів. Це в підсумку істотно поліпшила якість життя і сну людей, благотворно вплинуло на настрій і загальне самопочуття.

Читайте також:

Ультрафіолет «корисний» для утворення зморшок та появи опіків і раку

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, дослідження, молодість
В тему