13 Липня 2019
Новини

Ранній сезон кавунів: не купуйте при дорозі та перевіряйте на нітрати

Ранній сезон кавунів: не купуйте при дорозі та перевіряйте на нітрати

В Україні традиційний сезон кавунів починається у серпні, але через зміну клімату і застосування пестицидів, ягоди вже дозрівають і з'являться в супермаркетах і на ринках.

Однак їсти їх потрібно дуже обережно, пишуть Контракти.

Головне – не купувати кавуни при дорозі. Тому що за кілька годин чистий кавун вбирає стільки свинцю, що стає взагалі непридатним для вживання. Також не варто купувати їх розрізаними, оскільки в спеку там розмножується кишкова інфекція.

Основні ознаки нітратного кавуна:

  1. Постукаєте по кавуну – відчуття, немов б'єте приспущений м'яч.
  2. Зріз гладкий і глянцевий на вигляд, хоча повинен світитися цукровими крупинками.
  3. Якщо розкришити м'якоть у склянку з водою, то вода стане рожевою або червоною, а здоровий кавун зробить рідину просто каламутною.
  4. М'якоть кавуна бліда і з товстими прожилками.
  5. Якщо при стисканні кавун не тріщить, але на вигляд зрілий, значить, дозрів він не без «допомоги».

Читайте також:

Смугастий сезон: по чім кавуни в Луцьку (відео)

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, кавун, здоров'я
В тему