4 Липня 2019
Новини

Суд дозволив чоловіку легально закупляти марихуану кілограмами

Суд дозволив чоловіку легально закупляти марихуану кілограмами

Жителю Канади дозволили купувати медичну марихуану кілограмами, оскільки більш суворі обмеження порушують його конституційні права.

Відповідне рішення ухвалив федеральний суд країни, повідомляє Я і закон із посиланням на CBC News.

Аллан Харріс має дозвіл від лікаря на прийом до 100 грамів марихуани в день, однак за законом він не міг мати при собі більше, ніж 150 грамів. За словами чоловіка, це сильно збільшувало його витрати, а також обмежувало можливість подорожувати: він не міг відлучатися з дому більш ніж на півтора дня і переплачував за доставку маленьких порцій.

В результаті суд став на бік чоловіка. У постанові говориться, що Харріс по суті несправедливо опинився під домашнім арештом. Це сталося через неадекватно низького для його випадку обмеження за загальним обсягом канабісу. Канадцеві дозволили закуповувати і завжди мати при собі відразу десять денних порцій – тобто кілограм марихуани.

Суддя при цьому зазначив, що дозволене для нього кількість канабісу «екстраординарно високе», але підкреслив, що визначення дози – це «справа професіоналів, а не суду». Видання зазначає, що великий обсяг зазвичай дозволений людям, які використовують рослину в тому числі в приготуванні їжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Сморідна» епопея: Луцька мерія заявила у прокуратуру на «Біо ПЕК»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, марихуана, курйози, Курйози
В тему