15 Травня 2019
Новини

Міф чи реальність: «літні хвороби»

Міф чи реальність: «літні хвороби»

Зі слів експертів, в першу чергу в теплий сезон частішають випадки захворювань на гострі кишкові інфекції.

Це пов'язано з вживанням продуктів, які неправильно зберігаються. На спеці їжа досить швидко псується, і навіть спочатку якісна їжа стає шкідливою при зберіганні в неналежних умовах. Так, на її поверхні починають розмножуватися нешкідливі в звичайних умовах бактерії. Тому, якщо ви сумніваєтеся, краще не їсти продукт, який викливає підозри, щоб не отримати гостру кишкову інфекцію або харчову токсикоінфекцію, – пише Країна здоров’я.

Другими в списку лікар називає простудні захворювання. Наприклад, після купання у водоймі є ймовірність захворіти середнім отитом. Тому, вибираючись з води, потрібно висушувати свої вуха, щоб їх не застудити. Для цього можна крапнути в вушну раковину трохи розведеного етилового спирту.

Ще одна небезпека, яка чатує на нас влітку - це ангіна. За словами терапевта, коли ми в спеку п'ємо холодну воду, то на мигдалинах активізуються стрептококи, що може призвести до запалення в горлі. В цьому випадку потрібно буде обов'язково лікуватися антибіотиками - причому, під наглядом лікаря.

Також влітку, як не дивно, люди часто хворіють на пневмонію.Треба якомога швидше звертатися до лікаря, зволікання при запаленні легенів - дуже небезпечне.

Купаючись в неперевіреній водоймі, можна шкірні шкірні хвороби. Справа в тому, що у водоймі мешкають молюски та водоплавні птахи, які є переносниками хвороб, тому плавати варто тільки в пристосованих для цього місцях.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, хворби
В тему