8 Травня 2019
Новини

Продукти, які зроблять шкіру ідеальною

Продукти, які зроблять шкіру ідеальною

Фахвці розповіли, які продукти роблять шкіру красивішою.

Про це пише Країна Здоров’я.

Курячі яйця. Дерматологи з Великобританії помістили курячі яйця на перше місце в списку продуктів, які роблять шкіру красивішою і молодшою. Вчені відзначають, що для підтримки гладкості і пружності шкіри, а також її гарного кольору вкрай важливе надходження в організм вітамінів А, В2, В7 і йоду. Всі ці нутрієнти можна отримати, вживаючи яйця - що важливо, в вареному, а не в смаженому вигляді.

Продукти з цинком. Зокрема, багатим джерелом цинку є морепродукти. Цинк ефективно зміцнює імунітет і тим самим зменшує ризик запалень, в тому числі шкірних. До речі, яйця теж забезпечують організм цинком.

Продукти з міддю. Бобові – квасоля, нут, горох. У них міститься мідь, яка бере участь в синтезі колагену, який забезпечує шкірі еластичність. У морепродуктах теж міститься багато міді.

Джерела вітаміну С. Цей нутрієнт також робить істотний вплив на вироблення організмом колагену. Шкіру допоможуть зробити красивіше такі багатющі джерела вітаміну С, як зелень і листові овочі, ягоди, всі види капусти.

Зелений чай. Його вживання забезпечує шкірі зволоження, захищаючи від ранніх зморшок.

Продукти з клітковиною. Цілісне зерно, овочі і фрукти, горіхи і насіннячка відрізняються високим рівнем харчових волокон, які впливають на мікробом кишечника, покращують його бактеріальну флору і тим самим сприяють більш сильною імунною захисту організму. Як результат, шкіра виглядає більш чистою і здоровою. Дослідження показують, що продукти з клітковиною дають ефект захисту від раку шкіри.

Продукти з антиоксидантами. Морква, помідори, гранати, ягоди, гриби - список продуктів з антиоксидантами великий. Для отримання максимальної вигоди, тобто максимальної кількості антиоксидантів їх харчових джерел, експерти радять вживати овочі і фрукти кожні 4 години або ж з кожним прийомом їжі, - це допоможе сповільнити процеси старіння і самим позитивним чином позначиться на стані шкіри.

Читайте також:

Очищення організму: ТОП-15 продуктів, які допоможуть у цьому

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, здоров'я, продукти
В тему