Поради

5 страв, які врятували в 90-ті: рецепти

5 страв, які врятували в 90-ті: рецепти

Зараз 1990-ті роки прийнято називати лихими. Дійсно час був непростий: пішла епоха, і раптом все закрутилося. Ціни росли, зарплату затримували, а якщо видавали, то чим завгодно, але не грошима, а треба було годувати сім'ю.

Згадуємо найпопулярніші рецепти тих років.

Сухарниця

  • сухарі
  • окріп
  • сіль
  • перець
  • майонез

Сухарі заливаємо окропом, додаємо сіль, перець за смаком і ложку майонезу. Цю страву можна назвати попередником локшини швидкого приготування.

Суп з кубиків

  • бульйонний кубик
  • вермішель
  • зелень

Найпопулярнішими були кубики зі смаком курки та грибів, а ось яловичину купували рідше. Готувався такий суп елементарно: в киплячу воду кидаємо кубик, чекаємо коли розчиниться, потім засипаємо вермішель «павутинку» або «зірочку», додаємо зелень, якщо є, і через три хвилини знімаємо з вогню.

Капустяний салат

  • капуста білокачанна
  • цибуля ріпчаста
  • сіль
  • перець
  • оцет
  • олія

Пропорції приблизно такі: на 500 грамів капусти знадобиться одна невелика цибулина. Спочатку ріжемо цибулю, заливаємо окропом і залишаємо на 30 хвилин, щоб прибрати гіркоту. Якщо гірчинка не бентежить, пропускаємо цей етап. Потім ріжемо капусту, змішуємо з цибулею, додаємо сіль, перець за смаком, заправляємо двома столовими ложками олії і чайною ложкою оцту.

Житні грінки

  • житній хліб
  • часник
  • яйце
  • майонез
  • олія для смаження

Улюблений бутерброд: житній хліб ріжемо на трикутники, обсмажуємо на олії, потім натираємо часником. Дрібно ріжемо яйце, змішуємо з майонезом і намазуємо на злегка остиглі грінки. Влітку можна додати свіжу цибульку з городу. З'їдати бажано відразу. Також існував святковий варіант цього бутерброда з солоним огірочком і шпротами.

Печиво з огіркового розсолу

  • огірковий розсіл
  • олія
  • борошно

На склянку огіркового розсолу беремо одну третину склянки олії і дві склянки борошна. Замішуємо тісто пластичне, потім розгортаємо і вирізаємо печиво за допомогою будь-якої форми, випікаємо в духовці 10-15 хвилин при температурі 200 градусів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рецепти, страви, історія
В тему

Останні матеріали