5 страв, які врятували в 90-ті: рецепти
Зараз 1990-ті роки прийнято називати лихими. Дійсно час був непростий: пішла епоха, і раптом все закрутилося. Ціни росли, зарплату затримували, а якщо видавали, то чим завгодно, але не грошима, а треба було годувати сім'ю.
Згадуємо найпопулярніші рецепти тих років.
Сухарниця
- сухарі
- окріп
- сіль
- перець
- майонез
Сухарі заливаємо окропом, додаємо сіль, перець за смаком і ложку майонезу. Цю страву можна назвати попередником локшини швидкого приготування.
Суп з кубиків
- бульйонний кубик
- вермішель
- зелень
Найпопулярнішими були кубики зі смаком курки та грибів, а ось яловичину купували рідше. Готувався такий суп елементарно: в киплячу воду кидаємо кубик, чекаємо коли розчиниться, потім засипаємо вермішель «павутинку» або «зірочку», додаємо зелень, якщо є, і через три хвилини знімаємо з вогню.
Капустяний салат
- капуста білокачанна
- цибуля ріпчаста
- сіль
- перець
- оцет
- олія
Пропорції приблизно такі: на 500 грамів капусти знадобиться одна невелика цибулина. Спочатку ріжемо цибулю, заливаємо окропом і залишаємо на 30 хвилин, щоб прибрати гіркоту. Якщо гірчинка не бентежить, пропускаємо цей етап. Потім ріжемо капусту, змішуємо з цибулею, додаємо сіль, перець за смаком, заправляємо двома столовими ложками олії і чайною ложкою оцту.
Житні грінки
- житній хліб
- часник
- яйце
- майонез
- олія для смаження
Улюблений бутерброд: житній хліб ріжемо на трикутники, обсмажуємо на олії, потім натираємо часником. Дрібно ріжемо яйце, змішуємо з майонезом і намазуємо на злегка остиглі грінки. Влітку можна додати свіжу цибульку з городу. З'їдати бажано відразу. Також існував святковий варіант цього бутерброда з солоним огірочком і шпротами.
Печиво з огіркового розсолу
- огірковий розсіл
- олія
- борошно
На склянку огіркового розсолу беремо одну третину склянки олії і дві склянки борошна. Замішуємо тісто пластичне, потім розгортаємо і вирізаємо печиво за допомогою будь-якої форми, випікаємо в духовці 10-15 хвилин при температурі 200 градусів.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.