Поради

Кекс на кефірі: простий і смачний рецепт

Кекс на кефірі: простий і смачний рецепт

Не знаєте, що приготувати для несподіваних гостей до чаю? Пропонуємо зробити ароматний кекс на кефірі, який припаде до душі як гостям, так і для всієї сім'ї. Для приготування десерту не будуть потрібні екзотичні продукти і багато часу. Розберемося, як швидко зробити смачний кекс на кефірі.

Кекс на кефірі: інгредієнти, поради

Існує величезна кількість рецептів, наприклад, кекси бувають шоколадними, сирними, приготованими на кефірі і т. д. Про останній варіант поговоримо більш докладно.

Рецепт кексу - простий і швидкий спосіб приготувати смачний десерт. Для цього буде потрібно взяти такі продукти:

  • кефір - 1 ст .;
  • цукор - 1 ст .;
  • яйця - 3 шт .;
  • борошно - 2 ст .;
  • вершкове масло - для змащування форми;
  • розпушувач і ванільний цукор - по 1-й упаковці.

Подібна випічка відмінно підійде на сніданок, як перекус на роботі або в дорозі, а також десерту до урочистої події.

Кекси на кефірі - легкий і швидкий спосіб отримати ласощі для всієї родини. У традиціях деяких народів такий десерт робиться на Різдво і Великдень.

Крім того, є різновиди такої випічки: мафіни на кефірі, саварени і ромові баби. Всі вони мають м'яку пористу структуру, але дещо відмінні смакові характеристики. Поліпшити рецепт кексу на кефірі можна, додавши в нього додаткові інгредієнти. З тістом добре поєднуються:

  • родзинки; горіхи;
  • сухофрукти;
  • цукати;
  • варення;
  • джем;
  • шоколад;
  • свіжі фрукти;
  • різні види кремів;
  • драже M & M's і т. д.

Цікавий факт: найбільший кекс, рецепт якого складався з 150 кг борошна, 70 кг маргарину і 1,5 тис. яєць, приготували в Південній Африці і він вийшов розміром 25 × 1,5 м. Цей десерт потрапив в книгу рекордів Гіннесса.

Загальні рекомендації, як зробити кекс:

  1. Щоб заощадити, можна взяти замість вершкового масла або маргарину рослинне.
  2. Приготувати швидкий кекс на кефірі можна як з содою, так і з розпушувачем. У першому варіанті радимо відразу ставити тісто в духову шафу, так як процес розпушення відбувається в момент гасіння соди кислої рідиною.
  3. Універсальними формами для десерту є силіконові цільні і роздільні, так як в них виключений шанс пригорання тіста. Однак можна готувати кекс з кефіру в алюмінієвих або керамічних формочках.
  4. Професійні кухарі рекомендують змащувати силіконові, металеві та порцелянові форми для кексів рослинним або вершковим маслом. Великі ємності можна посипати панірувальними сухарями, щоб нічого не прилипло.
  5. Готовий смачний кекс на кефірі зберігається в целофані мінімум 14 днів, за умови низької температури в приміщенні. Можна навіть прибрати випічку в холодильник. Якщо всередині кекс доповнений начинкою, термін скорочується, так як фрукти або інші інгредієнти, найімовірніше, забродять.

Після приготування кексики на кефірі можна відразу подавати до столу в гарячому вигляді або остудити їх, щоб вони більше настоялися і придбали характерний сирний присмак.

Кекс на кефірі: приготування

Технологія приготування будь-якого кексу досить проста і зрозуміла навіть тим, хто ніколи не стикався з випічкою. Процес створення смачного десерту до чаю займе мінімум часу.

Покроковий рецепт кексу з кефіром

Рецепт кекса з кефіром
Рецепт кекса з кефіром

  • У скляну тару або будь-яку іншу ємність розбиваємо яйця, додаємо звичайний і ванільний цукор.
  • Підготовлені інгредієнти перемішуємо і збиваємо міксером до отримання однорідної сметаноподібної маси.
  • У готову суміш вливаємо склянку кефіру кімнатної температури і ретельно вимішуємо тісто.

  • Просіваємо борошно через сито, змішуємо її з розпушувачем і вводимо суху суміш в рідке тісто. Все акуратно перемішуємо силіконової лопаткою, а потім збиваємо міксером кілька хвилин, щоб зникли всі грудочки.
  • Залишаємо тісто настоюватися на 10 хвилин.
  • Розігріваємо духовку до 180-200 ° С.
  • Силіконову форму змащуємо вершковим маслом, щоб під час приготування кекс, простий рецепт якого описаний в статті, не прилип до бортиків.
  • Акуратно вливаємо в підготовлену форму тісто.

  • Відправляємо заготовку випікатися в духову шафу на 30-40 хвилин до появи рум'яної скоринки.

Готовність випічки перевіряйте дерев'яною шпажкою. Вона повинна бути сухою - це буде свідчити про те, що кефірний кекс повністю пропікся. В кінці поверхню десерту можна змастити рідким варенням. Доповнити смак улюбленими продуктами вийде, якщо в четвертому пункті додати в заготовку курагу, горіхи або інші інгредієнти. Зверху кекс можна прикрасити подрібненим печивом або кондитерської посипкою.

Якщо ви ще не пробували робити домашні кекси і хочете навчитися готувати повітряний десерт правильно, то з цим рецептом у вас обов'язково все вийде. Порадуйте рідних ароматною випічкою з ніжним сирним смаком, витративши при цьому мінімум часу. Смачного!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рецепти
В тему

Останні матеріали