25 Червня 2020
Новини

Справа Гандзюк: Левін пояснив, чому ховався в Болгарії

Справа Гандзюк: Левін пояснив, чому ховався в Болгарії
Олексій Левін, якого підозрюють в організації нападу на Катерину Гандзюк, розказав, чому переховувався.

Про це він сказав у коментарі hromadske під час судового засідання.

«Я просто бачив, що зробили з Ігорем Павловським (обвинувачений у приховуванні злочину — ред.). Він до цієї справи взагалі не має жодного відношення. Він ніяким боком. Я вивчив всі томи всієї справи. А ви бачили, де його утримували і зробили з нього інваліда? Тому я просто злякався», — сказав Левін.

Суд сьогодні, 25 червня, мав розглянути продовження терміну тримання під вартою Олексію Левіну (Москаленку), втім через відсутність адвокатів засідання відклали. Левін запевняє, що просив перевезти його з ізолятора тимчасового тримання (ІТТ) СБУ до слідчого ізолятора (СІЗО), бо зараз начебто порушуються його права на конфіденційні розмови із захисником.

«Під час першого суду я казав, що просив щоб мене арештували, щоб не було спекуляцій. Але я просив перевезти мене в СІЗО, тому що в ІТТ СБУ, де мене утримують — там величезні камери в туалеті, там, де ми спілкуємось з адвокатом. Про яку конфіденційність може йти мова? Я казав, що якщо переведуть і я поспілкуюсь з адвокатом — я почну давати покази», — сказав підозрюваний Олексій Левін.

Водночас Левін не прокоментував раніше оприлюднене відео, де він нібито розповідав, як заступник голови Херсонської обласної ради Євген Рищук просив його «покарати Гандзюк». Також Левін не повідомив, за яких обставин зустрічався із Сергієм Торбіним (засуджений за організацію нападу на Гандзюк — ред.), але запевнив, що гроші йому не передавав.

11 червня прокуратура відновила досудове слідство у справі Олексія Левіна(Москаленка) та Владислава Мангера. 19 червня останнього взяли під варту.

Раніше слідство встановило, що влітку 2018 року Олексій Левін отримав замовлення від голови Херсонської облради Владислава Мангера на організацію нападу на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк, яка нібито заважала Мангеру впроваджувати схеми щодо незаконної вирубки лісу, а також підривала його авторитет в області. Скільки коштів за організацію злочину він отримав — наразі не вказано. Але, за попередньою інформацією, у підозрі Мангеру йшлося про надання замовником 5,6 тисячі доларів за напад на Гандзюк.

Надалі, за даними слідства, Левін залучив до злочину іншого фігуранта справи — Сергія Торбіна, а той знайшов виконавців. Домовленість про напад відбувалася у дворі офісу ще одного фігуранта — Ігоря Павловського, який, як стверджує слідство, знав про підготовку злочину.

Правоохоронці вважають, що Левін дав Торбіну 5 тисяч доларів на реалізацію нападу на Гандзюк. Коли вже затримали виконавців, Торбін просив і отримав від Левіна ще 2 тисячі доларів для переховування.

Обидва підозрюваних не визнають своєї провини. Владислав Мангер звинувачує у вбивстві Катерини Гандзюк генерала СБУ Данила Доценка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: катерина гандзюк, кримінал, вбивство
В тему