18 Квітня 2024
Новини

Подарував гранати загиблому помічнику Залужного: судитимуть офіцера

Подарував гранати загиблому помічнику Залужного: судитимуть офіцера
Щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача Збройних сил України, який подарував гранати помічникові Валерія Залужного — загибому майору Геннадію Частякову, Державне бюро розслідувань передало до суду провадження.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Слідчі завершили досудове розслідування у цій справі ще 29 березня, але сторони захисту та потерпілих мали ще час, щоб ознайомитись з матеріалами справи. Тож провадження передали до суду лише тепер.

За даними слідства, військовий 6 листопада 2023 року передав загиблому «подарунок» з гранатами на честь дня народження. У ДБР кажуть, що він не попередив колегу про справжність гранат та не пересвідчився, що присутні в робочому кабінеті зрозуміли, що він дарує саме вибухові пристрої.

Як наслідок, під час розпакування «подарунка» вдома одна із гранат вибухнула в руках Частякова, який був впевнений, що це сувенірні чарки. Від отриманих поранень він загинув на місці, а його неповнолітній син зазнав тяжких тілесних ушкоджень.

Фігурантові змінили підозру: спершу його справу класифікували лише за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України — незаконний збут бойових припасів, за що загрожує до 7 років ув'язнення.

Тепер офіцера також підозрюють у викраденні, привласненні та збуті боєприпасів, вбивстві через необережність та заподіянні тяжкого тілесного ушкодження через необережність. Максимальна санкція статей передбачає до 15 років позбавлення волі.

У відповіді ДБР на запит журналістів зазначалося ім'я підозрюваного офіцера — Тімченко О.В.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суд, Україна, війна з Росією, кримінал
В тему