24 Грудня 2019
Новини

Як не поправитися на Новий рік: поради дієтолога

Як не поправитися на Новий рік: поради дієтолога

Роздільні столи та максимум білкової їжі - ось основні поради, як не зіпсувати струнку фігуру та не набрати зайвих кіло після новорічно-різдвяних застіль.

Такі поради напередодні Нового 2020 року дала в ефірі ObozTV лікарка-дієтолог Людмила Гончарова. Вона зазначила, що білкові продукти в поєднанні з овочами і зеленню принесуть користь організму і не відкладуться "зайвими кілограмами".

Читайте також

"Коли свято – навряд чи вам вдасться себе обмежити. Намагайтеся просто приготувати такі столи, щоб ви могли все звідти брати і комфортно себе почувати", – порекомендувала фахівчиня.

Гончарова поділилася цікавим лайфхаком – не виставляти одночасно м'ясні, рибні, сирні страви і соління, а зробити кілька "тематичних" столів у різні святкові дні.

"Наприклад, сьогодні – м'ясні страви, завтра – рибні, а післязавтра головними "спікерами" столу будуть сири, йогурти, молочні продукти", – запропонувала дієтологиня.

Читайте також

Вона також звернула увагу, що пізні нічні прийоми їжі не надто добре позначаються на фігурі.

"Вночі можете з'їсти якусь білкову їжу. Нежирне м'ясо чи рибу, гриби. Той же сир – бажано, безлактозний, щоб не було вироблення інсуліну, який блокує соматотропний гормон. Білок, який ви з'їсте, піде як структурний матеріал для клітин, і не буде "формування" фігури", – пояснила Гончарова.

Обмежувати себе на Новий рік не варто, але і переїдати не потрібно

Рибу і м'ясо, на думку лікарки, варто поєднувати із зеленню, запеченими цукіні або печерицями, свіжими огірками.

Читайте також

"Припустимо, якщо ви з'їсте стейк з печерицями, цукіні та перцями – це відмінно. Ви і шкоди уникнете, і максимально допоможете своєму здоров'ю", – навела вона приклад.

Стейк з овочами і зеленню – смачно і корисно

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Харчування і дієти
В тему