Лікарка-ендокринологиня і лікарка-дієтологиня, кандидатка медичних наук Оксана Михалєва порівняла користь кропу і петрушки для організму.
За словами фахівчині, в зелені міститься безліч незамінних нутрієнтів, таких як біофлавоноїди, аскорбінова кислота і бета-каротин:
«Зелень містить мало жирів, хлору і натрію, що добре для людей, схильних до підвищення артеріального тиску. У зв'язку з низькою калорійністю і високим вмістом води і клітковини зелень часто є хорошим продуктом харчування в складі дієт для схуднення».
- Так, кріп допомагає в боротьбі з окислювальним стресом, який може привести до розвитку атеросклерозу, раку і хвороби Альцгеймера.
- А петрушка містить необхідний для підвищення мінеральної щільності кісток і профілактики атеросклерозу вітамін К. Ця зелень допомагає зміцнити імунітет і поліпшити стан шкіри.
- Шпинат, в свою чергу, знижує ризик розвитку раку підшлункової залози, серцево-судинних захворювань і нормалізує артеріальний тиск.
- А кінза «може допомогти в профілактиці захворювань серця і судин, суглобів, раку, деменції, допомагає організму в здійсненні імунних реакцій, а також підтримувати здоров'я очей і запобігти дегенерацію жовтої плями».
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.
На Волині зросла кількість випадків інфаркту
25 Листопада 2025
На Волині побільшало випадків кліщового вірусного енцефаліту
25 Вересня 2025
Від чого утворюються тромби і чому вони відриваються
23 Вересня 2025
Від диму спаленої трави зростає ризик захворіти на онко
22 Вересня 2025
Реклама







