Про те, для кого вживання сиру може бути небезпечним, розповіла дієтологиня Тетяна Іваннікова.
Фахівчиня зазначила, що сир сам по собі дуже поживний продукт, який на чверть складається з білків, котрі організм використовує як будівельний матеріал для м'язів.
Білки, що містяться в сирі, за словами Іваннікової, засвоюються набагато краще молочних, і в цьому безумовна перевага продукту. Крім того, сир чудово підходить для перекусу, оскільки дуже добре заповнює енергію.


Однак цей же плюс (висока калорійність) робить сир протипоказаним для людей із зайвою вагою, а також для тих, хто страждає на серцево-судинні захворювання.
«При виборі сиру звертайте увагу на склад, в ньому не повинно бути багато рослинних жирів», — радить Іваннікова.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.