Поради

Популярна дієта виявилася небезпечною: всі подробиці від лікарів

Популярна дієта виявилася небезпечною: всі подробиці від лікарів

Вчені Університету Осло із Норвегії з'ясували, що середземноморська дієта може негативно впливати на репродуктивну функцію та імунітет.

Про це йдеться у статті New York Post.

Середземноморська дієта включає в себе багато фруктів і овочів, цільнозернові продукти, рибу, оливкову олію і горіхи. Доведено, що середземноморська дієта допомагає при профілактиці деменції, діабету, серцевих захворювань та еректильної дисфункції. У багатьох країнах світу такий тип харчування вважають найкращим. Як вважають норвезькі дослідники, середземноморська дієта може нашкодити здоров'ю через неякісно вироблені продукти.

У покупних овочах і фруктах, на думку вчених, міститься велика кількість пестицидів та інсектицидів, які послаблюють імунну систему і сповільнюють ріст і розвиток дітей.

Дослідники провели експеримент: протягом тижня учасники харчувалися в рамках звичної ним західної дієти, де була відносно невелика кількість фруктів, овочів і вина. Потім групи перейшли на середземноморську дієту, скоротивши споживання м'яса, молочних продуктів і насичених жирів.

У сечі піддослідних виявили перевищення більш ніж у три рази інсектициду і фосфорорганічних сполук.

«З'являється все більше свідчень того, що такі токсини можуть послабити нашу імунну систему захисту і, можливо, нашу фертильність. Ті, хто їх їсть, отримують у десять разів більше цих забруднюючих речовин», - заявили дослідники.

Вчені припускають, що шкідливі речовини впливають на гормони в організмі. Дослідники додали, що отримані дані можуть пояснити «меншу схильність до надмірної ваги та ожиріння, метаболічного синдрому та раку» серед тих, хто їсть продукти, вирощені органічно.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дієти, Харчування і дієти, вчені, норвегія
В тему