26 Квітня 2019
Новини

Фура зачепила проводи: на Рівненщині смерть від ураження струмом

Фура зачепила проводи: на Рівненщині смерть від ураження струмом

Трагедія сталася у селі Мирне Костопільського району.

На Рівненщині убило струмом молодого чоловіка. Це сталося напередодні близько 16:00 години. Фахівців «Рівнеобленерго» викликала поліція у селі Мирне Костопільського району, передає «Радіо Трек».

На території приватного підприємства виявили тіло чоловіка 1983 р. н., якого смертельно уразило електрострумом. Про обставини трагедії розповідає речник «Рівнеобленерго» Алла Ліхачова:

Як повідомили свідки події, загиблий привіз вантажівкою дрова і під час розвантажування підняв кузов, чим  допустив контакт з електромережами, повітряною лінією 10 кВ. Коли чоловік вийшов з кабіни – отримав смертельне ураження електрострумом. 

Обставини загибелі зараз розслідує поліція.

«Рівнеобленерго» нагадує споживачам про правила безпеки:

Не наближайтеся до пошкоджених електропроводів ближче ніж на 8 метрів. Навіть якщо проводи не під напругою, ураження електричним струмом усе одно можливе.

При виявленні провисаючого або обірваного проводу чи інших пошкоджень електричного обладнання необхідно негайно повідомити про пошкодження у диспетчерські групи районів електричних мереж (РЕМ) свого району або за телефонами до кол-центру ПрАТ «Рівнеобленерго»: 694-298, 694-279, 067 6204411. 050 4904411, 093 3204411;

Категорично забороняється підніматися на опори електропередачі, на електроустаткування трансформаторних підстанцій та намагатися самотужки лагодити пошкоджене обладнання.

Не намагайтесь самостійно відновити електропостачання. Роботи з його відновлення повинні виконувати лише фахівці енергокомпанії.

Не дозволяйте дітям наближатися до охоронних зон ліній електропередач та інших електроустановок.

Смертельно небезпечно перебувати біля повітряних і кабельних ліній електропередач під час грози.

Не рибальте і не відпочивайте в охоронній зоні ліній електропередач, щоб уникнути надзвичайної ситуації за умови погіршення погодних умов.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, НП, рівне, Надзвичайні події
В тему