18 Квітня 2019
Новини

У Києві біля податкової триває безстрокова акція протесту (фото)

У Києві біля податкової триває безстрокова акція протесту (фото)

У Києві вже другий день тривають акції протесту біля будівлі Державної фіскальної служби України.

Про це повідомляє інформаційний портал «СтопКор».

Учасники акцій вимагають негайного звіту виконуючого обов'язки керівника ДФС України Олександра Власова про дії співробітників служби Антона Замятіна і Ігоря Чапічадзе, а також притягнення до відповідальності заступника голови ДФС Сергія Білана.

«Під ДФС України зібралося багато представників різних громадських організацій і громадян, які зіткнулися зі зловживаннями службовим становищем податковою поліцією. Мітингувальники налаштовані рішуче, хочуть проводити акцію безстроково і висувають ряд вимог до керівництва. Йдеться про покривання керівництвом ДФС злочинних схем своїх підлеглих. Ми не проти самої ДФС як фіскального органу, ми вимагаємо притягнення до відповідальності Сергія Білана і його підлеглих, які побудували корупційні «схеми». За декілька днів мітингувальників ніхто з керівництва так і не запросив. Важливою умовою є звільнення першого заступника керівника Білана Сергія, який і покриває корупційні схеми, використовуючи податкову поліцію», - повідомив координатор правозахисного підрозділи ГО «Стоп корупції» Ігор Бондарчук.

Учасники акції висувають такі вимоги:

  • Припинити здійснювати фізичні та психологічні розправи над бізнесом.
  • Закрити справу проти страхової компанії «Арсенал-страхування» (постанову про закриття справи передати учасникам акції).
  • Виконати рішення Шевченківського районного суду міста Києва від 12.04.19 та повернути майно контрагентам страхової компанії (публічно, в присутності правозахисників і адвокатів).
  • Надати правозахисникам ГО «Стоп корупції» копію наказу в.о. голови ДФС про відсторонення Чапічадзе і Замятіна з посад і проведення службового розслідування.

В рамках акції активісти поставили намети, встановили польову кухню і створили «стіну плачу», на якій можна зафіксувати правопорушення фіскалів. Записи вже робили підприємці, які постраждали від дій працівників служби, і учасники «податкового майдану».

До протестувальників вже приєдналися представники громадських організацій «Захист звичайних людей», «Асоціація протидії агрорейдерству», «Стоп нелегал» і підприємці, які постраждали від утисків фіскалів.

«Ми заявляємо про вчинення злочинних дій відносно працівників «Арсенал-страхування». Гроші з рахунків підприємства забираються, але куди вони йдуть? Ніхто не відзвітував перед суспільством. Ми підтримуємо безстрокову акцію і вимагаємо від Генпрокуратури притягнути до відповідальності всіх винних», - заявив представник ГО «Захист звичайних людей» Дмитро Павличко.

Ситуацією, через яку почалися акції протесту, став обшук фіскалами компанії «Арсенал-страхування», який тривав 34 години. Весь цей час співробітники підприємства знаходилися фактично в заручниках. Одну з них - вагітну жінку, госпіталізувала «швидка».

Правозахисники вважають, що справа сфальсифікована, а постанову на обшук було підписано харківським суддею. Журналісти з'ясували, що відповідальні за протиправний обшук керівник слідства Офісу великих платників податків ДФС Ігор Чапічадзе, який до цього керував слідством ДФС в Харківській області, також слідчий, який проводив обшуки, Антон Замятін.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, суспільство, НП, Фото
В тему