Життя

«Що мені робити: знайти іншого чи стати коханкою  свого колишнього чоловіка?»

«Що мені робити: знайти іншого чи стати коханкою  свого колишнього чоловіка?»

«Добрий день усім людям, хто зараз читає ці рядки. Не хочу називати свого імені, казати, звідки я. Але мушу розповісти про своє життя. Щоб інші люди задумалися і не повторили моїх помилок… – звернулася до редакції наша читачка. – А свого листа написати вирішила, бо прочитала в газеті розповідь про двох рідних сестер, які ділили одного чоловіка. В мене схожа ситуація. Але вийшло все набагато складніше…»

Ця історія настільки вразила, що ми не змогли не поділитися нею з вами. Передаємо її устами самої жінки, - йдеться у газеті «Твій вибір».

Пішла до учня на урок і дізналася про зраду

«Після семи років шлюбу ми з Олегом не надавали значення, що так і не маємо дітей. Бо які діти, коли тут пашеш, як воляка, щоб чогось досягнути в житті? Але коли ми переїхали у простору квартиру в новобудові й окрему кімнату виділили під дитячу, тут уже мусово було щось думати.

Ні лікування, ні штучне запліднення не дало результатів. Тож я вирішила черпати дитячу любов, працюючи з дітьми вчителькою і репетиторкою англійської. А мій Олег, який був професійним спортсменом, усе більше став займатися тренерською роботою, причому перевагу надавав саме дітям.

«Слухай, ти, може, вже й ночувати будеш у тому спортклубі», – жартома сказала я Олегові, коли він у черговий раз повернувся додому серед ночі.

«Та розумієш, треба пацана «натаскати». Дуже важливі змагання будуть», – пояснив мені чоловік. Я ж тільки зітхнула у відповідь. Бо за 15 років шлюбу навчилася і розуміти, і підтримувати.

Так само мовчала, коли Олег тижнями пропадав на закордонних змаганнях. Думала: якщо в сім’ї є любов, то мусить бути й довіра.

Але одна випадкова зустріч пустила під укіс нашу з Олегом сімейну ідилію.

Того вечора я мала заняття з репетиторства з новеньким учнем, першокласником. Попередила Олега, що буду зайнята. Мама хлопчика попросила прийти до них додому і там провести урок. Поки ми займалися, новий учень стільки розповів і про свою сім’ю, і про те, як мамин друг, дядя Олег, возив їх за кордон на море, і вони літаком летіли. Ми про це навіть речення складали англійською.

Десь о 21 годині мама учня зателефонувала мені й попросила зачекати, щоб заплатити за урок. Тож ми стали з малим біля вікна в очікуванні. Якраз у двір їхньої багатоповерхівки заїхала біла «Шкода». «О, дядя Олег із мамою приїхали!» – вигукнув малий. А я дивлюсь – і очам не вірю: у «Шкоди» номери точно такі, як у нашої з Олегом машини. Далі з авто вийшов мій Олег, відчинив двері дамі. Вони поцілувалися на прощання. Олег поїхав. А дама, вона ж – мама нового мого учня – попрямувала до під’їзду, радісно махаючи нам рукою.

У мене тряслися руки, в голові пульсувало, я задихалася. Це було таке потрясіння!

Молода красива жінка зайшла у квартиру. Розкішний одяг, дорогі парфуми – перед такою важко встояти чоловікам. Вона перепросила за запізнення, заплатила гроші і сказала, що потім передзвонить та повідомить мені, чи буду я й надалі займатися з її малим.

«Совість кличе до тебе, тіло тягне до неї»

Дорогою додому я йшла і нічого перед собою не бачила. Якось добрела до квартири. Заходжу – Олег уже вдома, щось куховарить. Почувши мене, вийшов усміхнений. Чмокнув у щоку. Допоміг зняти пальто. «А я тут таку вечерю нам забацав! Пальчики оближеш! – сказав радісно, побіг на кухню і вже звідти гукнув: – Давай мий руки – і за стіл».

Я була шокована. Здавалося, побачене сьогодні ввечері було якоюсь помилкою, дурним сном! Ну, не може ж мій люблячий чоловік вдень зраджувати, а ввечері цілувати?

Я намагалася це пояснити. Думала, може, сплутала його з кимось? Може, він позичив комусь нашу машину, а ввечері я до ладу не роздивилася обличчя водія? А, може, той «дядя Олег», про якого торочив учень, – то лише тезка мого чоловіка. Одне слово, шукала сто виправдань для свого чоловіка. Але правда від того не ставала солодшою. І врешті я сама перед собою визнала: Олег мене зраджує.

Хоча це не правильно, та я почала його перевіряти: заїжджала до спортклубу, де мій чоловік мав вести тренування. Звісно, там його не знаходила. Коли він казав, що їде на змагання, я телефонувала у спорткомітет уточнити, чи справді там-то і там-то відбудуться якісь турніри та скільки вони триватимуть. Знову отримувала підтвердження зради.

Так тягнулося десь із пів року. Я дуже змінила своє ставлення до Олега: холодна, байдужа, часом агресивна. Він розумів: щось у наших стосунках не так. Може, й підозрював, що я про щось здогадуюся. А коли мені стало несила терпіти цю брехню, я сказала чоловікові: треба поговорити.

Ми сіли за стіл. Я вирішила дати Олегові останній шанс. Тому розмову почала з питання «Ти когось маєш?» – «Олю, що ти таке кажеш? Ми ж разом майже 20 років», – знову почав відбріхуватися Олег. Я зрозуміла: немає сенсу клеїти глек, який тріснув. Тому різко обрубала чоловіка і виклала все, що знала: по датах, фактах і своїх висновках.

Він із хвилину мовчав. Видно, переварював у голові ситуацію і думав, як із неї вийти. А я запитала: «Ти кохаєш мене?» – «Так, – не роздумуючи, відповів Олег. – Тому й боявся втратити. Ховався, обманював». – «А її?» – «Її… теж. Тільки по-іншому. Ти рідна мені людина, близька. Ти – друга половинка мого життя. А вона… Навіть не знаю, як це пояснити… З нею я почуваюся сильним, жаданим. Альфа-самцем чи що?» – «І як нам жити далі? – спокійно запитала я. – Ти ж розумієш: як раніше, вже ніколи не буде». – «Розумію, – схилив голову Олег. – Я кожен день про це думав. Ненавидів себе щоразу, коли ти дарувала мені свої любов і ніжність. Я знав: ти не заслужила на таку підлість. Але… Совість казала мені одне, а тіло штовхало до іншої…» – «Ну що ж, – сказала я Олегові, – настав час вибирати».

Після тієї розмови ми спали з ним по різних кімнатах. Поводилися – як сусіди по гуртожитку. Олег просив дати йому час, щоб із усім розібратися і вернутися до мене. Я чекала. А він усе метався між дружиною та коханкою.

«Або кидаєш свою жінку, або я роблю аборт»

Щоб не чути зайвих запитань від моїх батьків, ми в гості до них ходили з Олегом разом. Так само до друзів – на якісь дні народження, нові роки.

Коли почалося повномасштабне вторгнення, мене після перших обстрілів міста охопив такий панічний страх, що я просто боялася бути вдома сама. І Олег старався бодай на ніч не лишати мене саму.

Коли мені не помагали ні заспокійливі, ні снодійні, він запропонував лягти нам в одне ліжко. Пам’ятаю, обійняв мене ніжно-ніжно і я заснула – вперше за стільки часу. Розплющила очі – ранок. Невже? Глянула – Олег поруч. Дивиться на мене – а в очах стільки любові.

Я притулилася до нього, обійняла і розплакалася. Бо так: я все ще кохала мого зрадника. І найбільше хотіла, аби ми знову були разом: удень і вночі, в горі і в радості.

Проте повернути це було не просто. Та, друга, аж скаженіла від ревнощів. Телефонувала Олегові навіть серед ночі. Він збивав її дзвінки. Вимикав звук. А на ранок отримував десятки повідомлень. Не знаю, про що вони були. Але здогадуюся.

Я серцем відчувала, що Олег справді любить мене, а від коханки вже й радий був би відкараскатися, та не може. Але два тижні тому він прийшов додому блідий, як стіна. Посадив мене на стілець. Став переді мною на коліна і промовив: «Пробач. Але вона вагітна. Від мене. Я знаю, я скотина. Мені немає прощення. Але вона носить під серцем мою дитину. Погрожує зробити аборт, якщо я не розлучуся з тобою і не розпишуся з нею. Олю, що мені робити?» – він обійняв мене за ноги, схилив голову і розплакався. Просто, як мала дитина.

Я теж розплакалася. Гладила свого Олега по голові і плакала.

Він підняв голову. Подивився на мене очима, повними мук. І я сказала: «Завтра підемо до РАЦСу . Бо я ніколи собі не пробачу, якщо через мене загине дитина. Твоя єдина дитина…»

Ми розлучилися. Олег одружився вдруге. А я не знаю, як мені жити далі. Змиритися з тим, що тепер уже до мене Олег буде крадькома приїжджати? Чи залишити його з новою сім’єю, перегорнути цю сторінку і розпочати нове життя? Бо я ще молода жінка. Мені тільки 39. Я ловлю на собі погляди мужчин. І розумію: хочу бути коханою, жаданою. А ще – думаю: може, з тим, іншим, я теж народжу собі дитину і стану щасливою?..»

Історію записала Оксана Бубенщикова

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кохання
В тему

Останні матеріали