Відео

Страхова vs постраждалий: хто заплатить за поламану ногу туриста (відео)

Страхова vs постраждалий: хто заплатить за поламану ногу туриста (відео)

Страховики «кинули» волинянина, якому на Монблані розтрощило ногу?

Віктор Тимощук понад 25 років займається туризмом. За цей час із друзями неодноразово мандрував гірськими схилами Кавказу, Гімалаїв, Альп. Цьогоріч компанія вирішила піднятись на найвищу гору Європи – Монблан.

Та під час цього сходження стався нещасний випадок. Віктору на ногу впала брила, у результаті – складний перелом. За допомогою гелікоптера його евакуювали і доставили в місцеву лікарню. Віктор вирушав у подібну подорож не вперше, тому уклав договір зі страховою компанією PZU, яка в разі нещасного випадку мала б оплатити витрати на транспортування і лікування.

«Як тільки почались переговори клініки зі страховою компанією, до мене прийшов юрист і був дуже здивований: як так, страхова не йде на контакт? Не можна обмінятися документами, не можна про щось домовитись. Відписували такі чергові фрази, як «ваше питання на контролі» чи «ваше питання уточнюється», «інформація уточнюється». Після того, як юрист опустив руки від спілкування з ними, при мені він набирає по мобільному номер, дзвонить у Київ, його з’єднують, нарешті з’являється співробітник і розмовляє з ним англійською. Він описує ситуацію і так далі, і людина пропадає на тому кінці на 12 хвилин. З тієї сторони не було жодної відповіді – ні чому, ні «почекайте» чи «в нас якісь там проблеми».

Пан Віктор за два дні побував у трьох лікарнях, де двічі його готували до операції, яка так і не відбулася.

За роз’ясненням ми вирушили до керівника регіонального управління страхової компанії PZU Світлани Драган, яка зазначила, що на цей момент компанія вже витратила близько 12 тисяч євро. Це витрати на гелікоптер, який евакуював клієнта з гори Монблан, та на різні процедури в клініках. Однак повної, точної інформації по цьому випадку у страхової компанії наразі немає.

Відзначимо, що всі страхові працюють через асистанс-компанії (посередник між страховиками і їхніми партнерами, зокрема медичними закладами). Так, PZU працює через асистанс-компанію Balt Assistance. Вона відповідає за надання послуг клієнтам протягом їх перебування за кордоном відповідно до умов Договору страхування.

«Я не бачу звіту асистуючої компанії, оскільки це не робиться в один день, ми не можемо відразу отримати звіт від асистуючої компанії. Зазвичай ці рахунки приходять загалом по завершенню місяця. Зараз ми зробили, центральний офіс наш зробив запит до асистуючої компанії, щоб зрозуміти взагалі, що там відбувалось. Ясна річ, що ми отримаємо всі записи переговорів, але на сьогоднішній день я не бачила такого  звіту… Ми знаємо насправді, що допомога була, ми знаємо насправді, що компанія вже платить по рахунках. Звинувачення в тому, що допомога не надавалась взагалі, вони не зовсім точні, – вважає керівниця регіональної філії PZU Світлана Драган.

Ми й надалі стежитимемо за ситуацією. І будемо тримати вас у курсі подій. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство
В тему