В центрі уваги

Підземні бункери, смачна дегустація та пивоварні цехи. Чим вражає екскурсія від броварні LUCHAN

Підземні бункери, смачна дегустація та пивоварні цехи. Чим вражає екскурсія від броварні LUCHAN

Чули про броварню LUCHAN? Це перша реміснича броварня в Луцьку, що пропонує високоякісні та унікальні сорти пива, які не знайдете більше в жодній пивоварні міста.

«Наша реміснича пивоварня унікальна тим, що невеликі об’єми варіння пива постійно допрацьовуються. Тобто ми варимо пиво, чекаємо 21 день чи місяць, потім його дегустуємо і додаємо те, чого нам не вистачає. І так щоразу. Тобто рецепт один, а результат завжди різний», - зізнався власник пивоварні Олексій Попович.

Броварня вміє дивувати та вражати поціновувачів пива не лише смачними різновидами хмільного напою, а й цікавою екскурсією у цехи, де воно народжується.

Спитаєте навіщо? Бо вона відповідає репутацією за свій продукт, ретельно дотримується всіх рецептів пивоваріння, аби лучани могли завжди куштувати смачне та витончене пиво. Їм нічого приховувати. Перевірте самі.

Чим вміє дивувати броварня LUCHAN?

«Наші гості та учасники екскурсії будуть мати нагоду придбати спеціальні келихи, аби власноруч набрати та скуштувати свіжого пива у пивоварному цеху», - повідомила представниця броварні Наталія Попович.

Доброзичливі працівники та неймовірно цікавий гід Дмитро все зроблять для того, аби ваша екскурсія пройшла на «ура» і залишилася цікавим спогадом у вашій пам’яті. І як приємний бонус, тут ви зможете навчитися розуміти пиво, оціните смак кожного його сорту і по-іншому будете сприймати таїнство пивоваріння.

«А також всі, хто завітає до фірмового магазину броварні зможе отримати картку лучанина і накопичувати бали. Будете отримувати бонуси і цікаві пропозиції. І тільки на цій картці є такий унікальний бонус, як дегустація всієї лінійки продукції БЕЗКОШТОВНО. У нас ви почуєте, з чим можна куштувати пиво, який у нього смак і зможете обрати те, яке найбільше припаде вам до смаку», - додала працівниця броварні Ірина.

Не будемо розповідати про всі приємні сюрпризи, приготовлені для учасників екскурсії.

Краще раз самому побачити, аніж десять разів про це почути.

Що вражає найперше? Оформлення підземелля чи то пак бункера, де диво творить пиво. Креативно. Незвично. А головне змістовно, з тонкою іронією. Зрозуміло, що тут панує дух оптимізму, веселощів та життєвого драйву. І все це передається напою. Перевірте самі. Після пива броварні LUCHAN, здається, життєвої енергії в тілі стає більше.   

Усе підземелля поділене на окремі зони, в кожній з яких твориться своє диво.

Як народжується пиво?

Спочатку ми потрапляємо в зал, де нам розкривають давній секрет якісного пивоваріння. Виявляється, пиво броварня викачує просто із надр землі, обробляє і лише потім напій найвищого гатунку пропонує лучанам. У підземеллі проведені труби від пивонапірної вежі, по яких воно стікає у цехи. І весь цей нелегкий маршрут хмільного напою показано зображенням на стіні.  

Підземна річка, піщаник, грунт і смачне нефільтроване пиво. Вірити  чи не вірити цій легенді – справа ваша, однак побачити це варто. Тут також можна скуштувати пиво-сирець, або сусло – 100% безалкогольний напій, водний розчин зернопродуктів, з якого твориться пиво. З пряним смаком дріжджів.

А потім ми дізнаємося справжній секрет напою . Тільки уявіть, пиво залежить від дріжджів, води, солоду та хмелю. Від того скільки, коли і які ти складники додаєш.

«Ми стежимо за тим, щоб наша продукція завжди була свіжа, якісна. Пиво наше завжди насичене, приготоване досвідченими пивоварами з дотриманням всіх необхідних норм чистоти. При найменшій похибці продукт знімається, перевіряється, кожен етап варіння ретельно контролюється», - розповіла працівниця пивоварні Ірина.

Солод

Наступний зал ілюструє, яку важливу роль відіграє солод як складник пива. Дізнаємося, як відібрані зерна ячменю, пшениці, жита, рису чи кукурудзи виділяють цукри, що після сушки стають солодом.

Спосіб приготування солоду при різних температурних показниках впливає на смакові властивості, колір та навіть запах пива. І ви в цьому зможете переконатися самі, скуштувавши світлий та темний солод. Так, на пивоварні пригощають справжнім солодом, з якого готують пиво. Використовують українські, польські, чеські солоди, а також новинку – бельгійський солод.

Хміль

Не менш важливий складник пива, який додає йому терпкого запаху і нотку гіркоти. Хміль довго зберігати в свіжому вигляді не вдасться, тому його додають до солоду. Є різні способи зберігання хмелю. Наприклад, після сушки цільнозернового хмелю його дроблять і утворюються гранули. На пивоварні гранули використовують часто.

Броварня використовує чеські, американські, австралійські хмелі.

І, на противагу масовим виробникам пива, LUCHAN BROTHERS' BREWERY не використовує у пивоварінні екстракт хмелю, а лише справжній хміль. Екстракт хмелю після обробки зберігає лише альфа-кислоти, що відповідають за рівень гіркоти в напої. Натомість бета-кислоти, що додають йому запаху, цілковито відсутні. Тому в масових виробників пиво різне за смаком, але зі схожим запахом.

У LUCHAN BROTHERS' BREWERY унікальний як смак, так і запах хмільного напою.

Як доказ того, що броварня використовує тільки справжній хміль, відвідувачам екскурсії дозволяють відчути його запах. Якщо ви ніколи не бачили хмелю, а тим паче не вдихали його аромат, то зараз у вас є чудова можливість надолужити втрачене. Броварня LUCHAN допоможе вам в цьому.

Вода

Впливає на смак і якість пива. Для різних сортів пива потрібна різна вода. Реміснича броварня LUCHAN дбає про якість свого пива, тому використовує засоби фільтрації, щоб отримати воду певного складу та температури.

Дріжджі

На чільному місці третього залу привертає увагу твердження: «Пиво робимо ми». І як повідомив нам екскурсовод Дмитро, це не випадково, адже пивовар робить сусло, а пиво роблять дріжджі. Так, саме від дріжджів залежить процес бродіння, рівень алкогольності пива тощо. Для пива типу елів, наприклад, використовують дріжджі певного штампу, бродіння яких відбувається при високих температурах, а в пивах типу лагерів – при нижчих.

Екскурсійний бункер завершується дегустаційною кімнатою. Тут можна скуштувати свіжого Німецького Пілсу (світлий лагер), з яким найкраще смакують фісташки.

«Саме це пиво вважають еталоном ремісничих броварень, адже воно свідчить про рівень вміння пивовара і якість напоїв всієї броварні. Світле пиво насичене ароматним хмелем, на якому важко приховати найменші недоліки варіння», - поділився секретом Олексій Попович.

А також можна скуштувати пиво Вітбір, яке в народі називають просто - «нефільтроване пшеничне».  

«Пиво Вітбір найкраще смакує до сиру Пармезан. Справжні пивомани неодмінно оцінять його витончений смак, тонку нотку аромату та естетично привабливий колір», - додала співробітниця Ірина.

І родзинка екскурсії – унікальне пиво, яке ще називають кавою у світі пива, Milk Stout. Це темне пиво зі спалених солодів, до якого, щоб приглушити нотку гіркоти, додають молочну лактозу. Саме завдяки їй пиво має м’який солодкуватий смак, а чорний шоколад чи навіть морозиво найкраще його підкреслюють.    

Весь секрет пива в тому, що чим довше ти його куштуєш, тим більше відчуваєш смак кави, її насичений аромат, і здається, що ти куштуєш унікальний кавовий напій, а не пиво. Солодкий смак без традиційної нотки гіркоти пива та витончений аромат кави з кожним ковтком стають все більш виразними і насиченими. Скуштуйте! Не пожалкуєте!

«Ми зараз пропонуємо споживачам лімітовані сорти пива. Які лучанам припадуть до смаку, ті поставимо на лінійку виробництва», - додав Олексій Попович.

Усі прохання, побажання щодо пива лучани можуть висловити на сторінці броварні у соцмережах.

А як без екскурсії до цитаделі броварні – варійному цеху? Загалом у LUCHAN BROTHERS' BREWERY є 3 цехи: варильний, де вариться сусло, бродильний та розливний цех.

«Бродильний цех – це те місце, де дріжджі створюють пиво. Сусло заливають в «цекашку», де дріжджі «поїдають» поживні речовини. Так в пиві утворюється алкоголь. Процес цей триває як мінімум 21 день, хоча є сорти пива, які дозрівають 3-4 місяці, пів року чи навіть рік. Поки в нашому асортименті класичні елі, хоча ми розглядаємо можливість створення і довготривалих сортів пива», - розповів пивовар Іван Вашкевич.

Він показує паспорт варки пива та бродіння окремого сорту пива, де записують всі дані про напій. Завдяки паспорту визначають похибки  у процесі варіння і намагаються вчасно їх виправити.

І тільки уявіть, «чаклує» над приготуванням пива лише один пивовар та його помічник.

«Я постійно враховую думки інших людей. Моїх друзів, знайомих, наприклад, звичайних покупців пива чи відомих пивоманів. У цьому й наша фішка – ми можемо мати відвертий фідбек від наших покупців і це допомагає нам вдосконалюватися», - зізнається Іван.

Кваліфікований персонал, ідеальна стерильна чистота, прохолодний температурний режим та музична енергія рок-н-ролу, якою наповнені цехи броварні, – це головна запорука, як на мене, того, що пиво броварні LUCHAN завжди якісне і смачне. Не дивно, що його високо оцінили не лише затяті пивомани, а й звичайні любителі хмільного напою. Скуштуйте й ви нефільтроване луцьке пиво! А якщо й досі виникають сумніви, зробіть собі свято і відвідайте екскурсію у LUCHAN BROTHERS' BREWERY і переконайтесь в тому, що тут пиво готують як для себе, в найкращих традиціях пивоваріння.

І наостанок  - унікальний лайфхак від пивоварів LUCHAN.

Побувавши на екскурсії, ви дізнаєтеся:

  • які країни світу найбільше споживають пива;
  • три напої, які полюбляють сучасні люди;
  • яке українське місто і чому вважалося столицею хмелю у міжвоєнній Польщі, і чому зараз пивоварні не використовують українського хмелю;
  • чому в 16 ст. люди споживали пиво в 40 разів більше, ніж зараз;
  • як у Вавилоні карали пивоварів-халтурщиків;
  • які «пивні війни» точилися на теренах нашого рідного Луцька.

І багато неймовірних притч та легенд про цей напій, яких ви ніколи не чули і либонь не зустрічали у книжках. З броварнею LUCHAN сумно не буває. Позитивний і цікавий вечір з екскурсією від LUCHAN BROTHERS' BREWERY вам гарантовано.

Екскурсія від пивоварні LUCHAN

Чекаємо на Вас за адресою:
м. Луцьк, пров. Баранова. 

Детальніше про ексурсію читайте на сайті та у соцмережах.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: пиволучан, пивзавод, луцькепиво
В тему