Поради

7 помилок при утепленні будинку, які обійдуться вам дуже дорого

7 помилок при утепленні будинку, які обійдуться вам дуже дорого

Як часто ви задумуєтесь про те, як працюють речі, які нас оточують? Ось, наприклад, термос зберігає тепло залитої рідини, навіть незважаючи на температуру навколишнього середовища. А все завдяки відмінній теплоізоляції.

Технологію, яка характерна термосу, застосовують і при отепленні будинків.

Мабуть, говорити про те, навіщо утепляти дім, не варто, адже така система має багато плюсів, серед яких основні: економія в холодну пору року та підвищення терміну експлуатації. Проте як правильно утеплити будинок?

Фахівці вважають, що є 7 помилок, яких припускаються при утепленні будинку:

Правильна кількість

Просто купити утеплювач та покласти його на стіну – цього недостатньо для ізоляції. Тут важливу роль відіграє кількість матеріалу. Аби не витрачати зайвих коштів, визначте, якої товщини повинен бути утеплювач. Зазвичай, цифра коливається від 5 до 10 см і залежить від матеріалу та товщини стін.

Внутрішнє утеплення

Утеплення будинків зсередини користується низькою популярністю та застосовується в окремих випадках. Такий варіант не практичний, бо зменшує простір кімнати, зовнішня стіна страждає від морозів, а конденсат зсувається вглиб утеплювального пирога, через що доводиться встановлювати додаткову вентиляцію. Тому власники приватних будинків віддають перевагу зовнішнім роботам.

Ігнорування правил

Неякісний клей, армування сітки, яка покладена на сухий пінопласт, робота без дюбелів – згодом змусять більше заплатити. Перш ніж починати роботу, переконайтеся, що дотримуєтеся всіх рекомендацій спеціалістів.

Утепляєте дім? Не забудьте про підвал!

Підвал бере значну участь у тепловтраті дому. Утеплювати фасад, в деяких випадках, абсолютно марно, якщо проігнорувати ізоляцію підвального приміщення.

Правильна укладка

Чому у термосі вода довго зберігається гарячою? Тому що там немає дірок! Відтак, утеплюючи будинок, не задувайте про це правило. Плити повинні бути укладені максимально щільно і рівно. Навіть найменша дірка призведе до втрати тепла.

Ґрунтування

Один із найважливіших етапів – ґрунтування. Поверхня повинна бути ідеально рівною та очищеною від сміття. Якщо цей етап пропустити, з’являться бульбашки, а штукатурка відвалюватиметься.

Брак досвіду

Сучасні технології потребують чималих знань та досвіду. Відтак, якщо ви ніколи не утеплювали будинок самостійно, краще заручитися підтримкою професіоналів. Набагато дешевше заплатити бригаді, аніж неякісно утеплити будинок самостійно.

Нехай всі ваші роботи будуть вдалими, а дім – теплим!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім
В тему