Поради

У дитини погана пам’ять? Час гратися!

У дитини погана пам’ять? Час гратися!

У вашого малюка погана пам’ять? Отже, ви мало граєтеся з ним! Адже, окрім здорового образу життя, правильного харчування та навчання, дитина повинна цікавитися інтелектуальними іграми. Якими? Варто приділити увагу вправам на запам’ятовування, асоціації та розвиток мислення.

Іграшки на сцені

Ця гра має багато варіантів і завжди актуальна не тільки для дітей, а і для дорослих. Розкладіть перед дитиною десяток його улюблених іграшок. Медведики нехай танцюють із зайчиками, а ляльки варять кашку. Запропонуйте чадові уважно подивитися на картину, що вималювалася перед ним. А тоді попросіть повернутися спиною до іграшок. Заберіть чи переставте декілька героїв цього імпровізованого театру і запитайте малюка, що змінилося на сцені.

Я іду в магазин…

Цю гру ще називають сніговою кулею, оскільки з кожним кроком об’єм інформації, яку потрібно запам’ятати, збільшується. Як грати? Забава починається з фрази: «Я іду в магазин, щоб купити морозиво». Наступним продовжує малюк: «Я іду в магазин, щоб купити морозиво та сік». І так далі. Кожний хід учасника – додатковий продукт у корзинці. Чим більше слів запам’ятає дитина – тим краще.

Асоціації

Відмінно розвиває увагу і пам’ять гра в асоціації. Мама чи татко називають слово, а дитина повинна сказати, що в неї асоціюється з ним. Досвідчені батьки таким способом не лише розвивають пам’ять дитини, а і дізнаються про її психічний стан.

Цифри граються з римами

Якщо дитина погано запам’ятовує телефонні номери, не може вивчити дату свого народження чи не сприймає чисел, пора заручитися підтримкою рими. Наприклад, вивчити номер досить легко, якщо розбити його на цифри, що рифмуються між собою:

2_15_42

42_15

37_08_5

20_20_20

Пісні замість віршів

Текст віршів, які малюку тяжко вивчити, слід накласти мелодію. Проспівавши вірш декілька разів, дитина його швидше запам’ятає. Те ж саме можна робити з теоремами та правилами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, Школа батьківства
В тему