Поради

10 причин їсти мандаринки

10 причин їсти мандаринки

З настанням першого місяця зими - грудня та періоду різдвяно-новорічних свят неповторним символом є смачні запашні та солодкі мандаринки. Їх люблять усі: і дорослі, і малі. Жодні відвідини у цей період не обходяться без цього неймовірно-смачного помаранчевого цитрусу.

Сам фрукт належить до сімейства цитрусових, а отже у ньому неймовірно багато вітаміну С та ще багато інших корисних для організму елементів. Зокрема: вітамін Д, що має протирахітну дію; вітамін К, який здатний забезпечити еластичність кровоносних судин. Ще із плюсів й те, що у «помаранчевих м’ячиках» не буває нітратів, оскільки вони не сумічні з лимонною кислотою.

1.Вченими доведено, що якщо вранці випивати натщесерце по склянці свіжого мандаринового соку, то можна раз і назавжди забути про гострреспіраторн захворювання. 

2.При захворюваннях шлунково-кишкового тракту, що супроводжуються проносами, дуже корисні свіжі мандарини і сік.

3.При високій температурі сік мандарина добре гамовує спрагу.

4.Мандарини мають антицинготну дію, підвищують апетит, покращують обмінні процеси.

5.Ефірна олія мандарина піднімає настрій.

6.Мандариновий сік, що вживається регулярно і у великих кількостях, позбавляє від гельмінтів (глистів).

7.Пом`якшують кашель і мають відхаркувальну дію при бронхітах і трахеїтах настої відвари з сухої шкірки на воді (1:10).

8.Мандаринова шкірка входить до складу суміші лікарських рослин для отримання гіркої настоянки, яка застосовується медицині для підвищення апетиту і поліпшення травлення, її приймають по 10-20 крапель за 15-30 хвилин до їжі.

9.При діабеті відвар з шкірки мандаринів сприяє зниженню рівня цукру в крові. Шкірку з плодів кип`ятять 10 хвилин в 1 літрі води. Відвар потрібно тримати в холодильнику непроцідженим і приймати щодня.

10.Не менш важливим є наявність в мандаринах досить великої кількості калію, які впливає на роботу серцево-судинної системи. При цьому його підвищений вміст в цих фруктах дозволяє використовувати мандарини як універсальний засіб проти набряків. 

Попри численні позитивні сторони цього диво-помаранча, є й певні застереження. Зокрема, приблизно з п’ятого місяця вагітності від вживання цих фруктів у великій кількості найкраще утриматися, оскільки вони можуть спровокувати розвиток алергії у малюка. А ще, при всіх своїх достоїнствах мандарини є досить сильним алергеном. Їх надмірне вживання здатне викликати висипання на шкірі, свербіж і навіть нежить. Також не варто зловживати мандаринами людям з підвищеною кислотністю шлункового соку, а також тим, хто страждає на виразку, гастритом, нирковими та печінковими колітом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти
В тему

Останні матеріали