Поради

Оздоблення фасаду: красиво та практично

Оздоблення фасаду: красиво та практично

Сьогодні дизайнери пропонують широкий вибір матеріалів, які створюють красиві, оригінальні та надійні фасади. Відтак, перш ніж визначитися з оздоблюванням, варто дізнатися про їхні основні переваги та недоліки.

Стриманий бетон

На Заході все частіше фасади будинків оздоблюють бетоном. Мода на стриманий, холодний та дещо футуристичний дизайн пробирається і в Україну. Таке рішення має свої переваги, основна з яких – бетон зміцнює фасад. Окрім того, на фоні глухих та масивних бетонних плит дерево та метал мають ще ефектніший вигляд.

Метал

Метал додає блиску та сучасного вигляду дому. Особливо привабливо дивляться панелі в поєднанні з теплими облицювальними матеріалами. Плюс такого варіанту: метал служить дуже довго та не потребує ремонту. Проте панелі доведеться досить часто чистити від пилу та бруду.

Оздоблення фасаду: красиво та практично

Вінілові панелі

Такий матеріал практично не потребує технічного обслуговування і використовується для оформлення всіх типів будівель. Вінілові панелі мають широкий діапазон кольорів та стилів. Ви можете підібрати матеріал, стилізований під дерево чи камінь.

Серед переваг: хороша тепло- та шумоізоляція. Мінус в тому, що матеріал поступається у міцності дереву чи металу.

Камінь

Оздоблення фасадів будинків каменем – складний, тривалий та затратний процес. Проте будівля, оформлена каменем, виглядає розкішно. Цей матеріал відмінно поєднується з оточенням та гармонійно виглядає як серед зелених насаджень, так і у міських джунглях.

Дерево

Дерев’яні панелі сподобаються прихильникам еко-стилю. Проте такий матеріал має не лише естетичну, а й практичну привабливість. Деревина міцна, забезпечує хорошу звукоізоляцію та досить стійка до погодних умов. Проте доглядати за будівлею буде важче. Аби захистити панелі від шкідників, їх потрібно щорічно обробляти спеціальними хімічними засобами.

Оздоблення фасаду: красиво та практично

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім
В тему