Поради

Жертви моди: який одяг небезпечний для здоров’я

Жертви моди: який одяг небезпечний для здоров’я

Лікарі-мамологи запевняють, що незручний бюстгальтер здатний травмувати хребет і внутрішні органи, а також ускладнює кровообіг, повідомляє m24.ru. 

Якщо ліфчик не відповідає формі грудей, то іноді з’являється подразнення і запалення шкіри. Носіння бюстгальтера навіть на один розмір меншого за необхідний може стати причиною не тільки неприємних відчуттів у ділянці плечей і шиї, але і порушення постави.

Краватка проти мозку

Якщо постійно носити тугу краватку і застебнутий комір, можуть виникнути проблеми з кровообігом у ділянці шиї. Це в свою чергу призведе до погіршення кровопостачання мозку. В результаті з’являться головні болі та безліч інших проблем.

Високі підбори проти попереку

Туфлі на високих підборах або платформі можуть завдати серйозної шкоди здоров’ю. Якщо таке взуття носити щодня, із часом зміниться форма хребта і погіршиться кровообіг у судинах ніг. Так що нездорова пристрасть до каблуків неминуче веде до проблем зі спиною.

Найгірше – носити дешеве взуття на високих підборах, упевнена бізнес-консультант в індустрії моди та засновник компанії Y-Consulting Дарина Ядерна. «На жаль, виробники недорогого взуття не можуть дозволити собі розробляти якісні колодки, так як це обходиться дорого. Висота каблука вище як сім сантиметрів також створює навантаження на стопу і на судини, тому постійне носіння каблуків підвищує ризик варикозного розширення вен, набряків і мікротріщин у стопі», – сказала Ядерна.

Однак повністю відмовлятися від високих шпильок не потрібно. Якщо не носити їх постійно, шкоди здоров’ю не буде.

Навушники проти судин

Небезпечними можна вважати і навушники із хутром. Якщо носити їх при температурі повітря нижче ніж мінус п’ять градусів, відбувається температурний перепад між потилицею і вухами. Це може стати причиною гострих спазмів у судинах головного мозку.

За словами Дар’ї Ядерної, хутряні навушники не захищають від холоду. Вони обманюють центральну нервову систему й організму здається, що чолу тепло. В голові величезна кількість нервових закінчень, які надсилають імпульси організму і захищають його від хвороб, застуд і так далі. Тому одягати головний убір узимку навіть важливіше, ніж, наприклад, тепле пальто, тому що «стратегічно» важливі ділянки, які треба захищати, – це голова, руки та ноги. У цьому сенсі хутряні навушники – це модно і стильно, але не так функціонально, як шапка.

Вузькі джинси проти кровообігу

У списку найнебезпечніших для здоров’я видів одягу одне з перших місць посідають вузькі джинси. На думку фахівців, вони заважають кровообігу в ділянці таза, можуть спровокувати захворювання сечостатевої системи. Також усіма улюблені «скінні» серйозно здавлюють нерви, які проходять зовнішньою частиною стегна. Це може призвести до появи болів, оніміння та поколювання в ногах. Для дівчат особливо шкідливо носити з вузькими джинсами туфлі на шпильці. Такий подвійний удар по ногах може призвести до зміщення осі таза.

За словами Дар’ї Ядерної, вузький одяг також згубно діє на шкіру. «По-перше, затискає судини, погіршуючи кровообіг, що може призводити, зокрема, до непритомності. По-друге, дуже обтисле вбрання стимулює інтенсивне виділення поту, який згодом поглинається одягом, а якщо останній виготовлений з не дуже хорошої тканини або містить не надто добротний барвник, це стимулює проникнення цих некорисних складових у шкіру», – пояснила вона.

Кеди і чоботи проти ніг

Пристрасть до кедів та іншого взуття на плоскій підошві може призвести до плоскостопості, зношування суглобів і захворювань опорно-рухового апарату.

Дарина Ядерна вважає, що тут найшкідливішим є взуття на плоскій підошві дешевих виробників. «Якщо говорити про балетки, плоска підошва не є сама собою шкідливою, коли дозволяє зберегти природний вигин стопи, проте знову ж таки – недорогі балетки нерідко не враховують особливості та відмінності, наприклад, правої та лівої ноги, що може призводити до різних деформацій стопи», – відзначила вона.

Матеріал, з якого роблять чоботи, що не промокають (ПВХ, гума), не пропускає повітря. Випари з ніг залишаються всередині чобота, і якщо носити таку обувачку довше ніж п’ять годин, то вологе середовище сприяє розвитку грибка на ногах ще сильніше, ніж носіння тісного взуття. Крім того, гумові чоботи не можна надягати поверх синтетичних шкарпеток або колготок – тільки на натуральні тканини.

Великі сумки проти плечей

Велика і, як наслідок, важка сумка – не корисний аксесуар. Якщо часто носити таку сумку на одному плечі, може порушитися постава, з’являться болі в шиї і плечах. Те ж саме можна сказати і про портфелі, які носять на одному плечі.

Щоб зменшити шкідливий уплив, необхідно регулярно міняти плече, на якому висить сумка. Ще краще – вибирати сумку з регульованою довжиною ручки, щоб мати можливість носити її і в руках, і на плечі.

Дешеві тканини проти всіх

Також варто бути акуратними з дешевими тканинами і матеріалами, так як нерідко барвники містять некорисні елементи.

«Якщо в XIX столітті це були просто смертельні миш’як, свинець і ртуть, сьогодні це часто просто неприємний хімічний склад матерії, який може викликати алергію, а також стати причиною підвищеної температури. Причому остерігатися варто не тільки синтетичних тканин, адже багато з них – це тканини нового покоління, вони якраз куди безпечніші. У той час як бавовна невідомого походження цілком може виявитися сильним алергеном», – зауважила Ядерна. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, Модні тренди
В тему