Поради

Ісламський сад – відмінна ідея ландшафтного дизайну

Ісламський сад – відмінна ідея ландшафтного дизайну

Стиль ісламський сад стали застосовувати в XIII-XV століттях у багатьох регіонах, де проживали мусульмани і, як правило, в субтропічних поясах. Такий стиль поєднує в собі і красу квітів з ароматним запахом, і дзюрчання води в струмочках і фонтанах, і розкіш зелених дерев.

Це ідеальне місце для усамітнення. В умовах такої райської природи можна розслабитися, відпочити в тиші і поміркувати про щось прекрасне. Характерним для ісламського саду є наявність різноманітних водних форм, оскільки вода в ньому розцінюється, як душа і серце саду. Як відомо, вода – це головне джерело життя, яке бадьорить дух. Вона ж є основною складовою саду, про який ми говоримо. За ісламськими традиціями, вода символізує рай, це найнеобхідніша його складова.

 

На території, де розташований сад, варто якомога можна більше використовувати воду в різних її оформленнях. Розташовуйте по периметру саду маленькі фонтани, так само можете зробити водойму побільше (наприклад, басейн, озеро). Щоб вони виглядали більш естетичними, спробуйте обкласти краю такими матеріалами як мозаїка, плитка, мармур, скло.

Слід пам'ятати, що релігія надає перевагу скромності і простоті. Через це не радимо прикрашати фонтани різними скульптурами. Найкраще підійдуть вази з красивими квітами і світлові композиції.

Порівнюючи планування ісламського саду з іншими, можна сміливо сказати, що він досить таки відрізняється від них. Облаштування ісламського саду складається з складених квадратів і різних геометричних ліній. Такі квадрати можна створити, застосовуючи водні потоки. При цьому доріжки повинні бути строго симетричні. Як правило, посередині квадрата розміщують або фонтан, або басейн, а рослини садять в установленому порядку.

 

Також цей сад оточений стіною. Прекрасно декоровані ворота розташовуються на основній осі. Центральною точкою служить басейн. Він є перетином каналів з водою. Ще як варіант в центрі може розміщуватися павільйон, від якої відходять чотири головні садові алеї. Жінкам будується окрема тераса.

Не можна упустити такий елемент як рослинність, в ісламському саду вона унікальна. Це чудові рослини, надзвичайної краси з приємним ароматом. Неодмінно повинні рости саме фруктові дерева. Плодами цих дерев пригощають гостей. А безплідні породи будуть захищати павільйонів, вистелені килимами підлоги, від променів сонця. Ісламський сад наповнений як пряними і екзотичними запахами, так і дуже ароматними запахами квітів.

Оскільки ісламські сади дуже сильно схожі між собою, виходячи з того, що їх облаштування є строгим, можна внести відміну лише із застосуванням новітніх сортів квітів, в більшій мірі троянд і збільшивши периметр території саду. Розкіш – це не головне, чого можуть навчити ісламські сади. Мусульманські традиції навчать багато чому, що, звичайно, буде корисно для всіх представників різних народів і культур.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім
В тему