Поради

Чим вечеряти, щоб добре спати? 6 складових хорошого сну

Чим вечеряти, щоб добре спати? 6 складових хорошого сну

А ви знали, що правильна вечеря – це хороший сон? Є всього 6 продуктів, повечерявши якими ви міцно та солодко спатимете!

Втомилися рахувати слоненят перед сном? Тоді вилазьте із ліжка та прямуйте до холодильника. Там стовідсотково є продукти, які допоможуть вам не лише міцно та солодко заснути, а і оздоровлять ваш організм.

Вівсянка з молоком

Перетравлюючись, ця страва виробляє мелатонін, що здатен заспокійливо впливати на організм. Проте таку кашу солодити не слід. Замінити цукор можна ложечкою сухофруктів.

Банан

Банан – джерело магнію, який розслабляє м’язи, що допомагає швидше заснути. Також цей фрукт багатий на калій, який регулює сон та заспокоює нерви.

Вишневий сік

Багата на мелатонін – звичайна вишня. Її сік – чудове снодійне. Європейські вчені вже довели, що люди, які випивали два стакани вишневого соку вдень, легше засинали та спали довше.

Мигдаль

Ще один релаксант для м’язів – мигдальний горіх. Також він підтримує під час сну рівень цукру у нормі та переключає організм з тривожного стану в цикл відпочинку. Для розслаблення достатньо з’їсти 2 – 3 ложки горіхів.

Смачний напій

Тепла чашка смачного напою заспокоїть організм. Вчені не знайшли у молоці ніяких елементів «сну». Але досліди показали: стакан молока має неабияку психологічну дію на нервову систему. І там є серотонін, який відганяє погані думки.

Допоможе заснути ромашка. Приємний ефект на тіло має зелений чай. В чашку можна кинути імбир, який нейтралізує кофеїн чи ложечку меду, який також може похвалитися серотоніном.

Рис

Страшний ворог безсоння – рис. Рис, на відміну від хліба та локшини, яка тільки погіршує сон, має високий глікемічний індекс. Цей елемент пришвидшує процес виготовлення тріптофану і мелатоніну, які сприяють міцному сну.

Смачної вечері та солодких снів!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти
В тему