Поради

Бородавки. Як позбутися бородавок народними методами?

Бородавки. Як позбутися бородавок народними методами?

Декілька десятиліть тому світ не знав про лазерну хірургію, електрокоагуляцію та кріодеструкцію. З такою хворобою, як бородавки, люди боролися в домашніх умовах і народними методами.

 Бородавки – доброякісне пухлиноподібне ураження шкіри, з яким стикається кожний другий. Зазвичай, бородавки приносять не стільки фізичний, як естетичний дискомфорт господареві. І хоча самі нарості не болючі, виводити їх аж ніяк не приємне заняття. Відтак, пропонуємо вам ознайомитися з переліком народних методів, з допомогою яких з давнини позбувалися бородавок.

Курс лікування для кожного проходить індивідуально. Та зазвичай, для повного одужання достатньо двох-трьох тижнів.

Настоянки з оцту

  •  Оцет

Змішайте декілька краплин оцту та паро грамів муки, аби утворилося рідке тісто. На хворе місце накладіть приготовлену кашу, так, щоб вона не торкалося здорової шкіри. Щодня міняйте тісто, зроблене на оцті. За тиждень бородавки відпадуть.

  • Лимонна шкірка

Цедру двох лимонів заливають столовим оцтом. Настоюють 7-8 днів, періодично збовтуючи. Процідженою мікстурою змазують бородавки декілька разів на день, доки хвороба не відступить.

Лимонна шкірка від бородавок
Лимонна шкірка від бородавок

  • Цибуля

Виберіть маленьку цибулину. Виріжте з внутрішньої луски клаптик, який покриватиме бородавку. Занурте цибулину у оцет на декілька годин. Після чого прикладіть до рани на ніч. За тиждень-два наріст зникне.

  • Сіль

Одну столову ложку солі розводять в половині склянки води. Додають одну ложку оцту. А потім кидають на дві години половинку сливки. Кашу з фрукту слід накласти на бородавку. Краще зафіксувати м’якоть на всю ніч.

Рослини для виведення бородавок

  •  Примочки

Допомагає вивести бородавки сік чистотілу, кульбаби, каланхое, масло чайного дерева. Літом краще використовувати зірвані рослини. Зимою чистотіл купують у аптеці.

Робити примочки від бородавок можна будь-яким кислим соком. Підійде сік яблук, алое, помідору, горобини. Натирати соком трав бородавки слід доки шкіра не почорніє.

  • Полин

3 столові ложки сухого полину заливають стаканом окропу та настоюють протягом двох годин. Рідиною змочують бородавки декілька разів на день.

  • Часник

Часник також допомагає боротися з бородавками. Щодня натираючи часником пухлинки і вони з часом зникнуть.

Також змішують 10 грам кашки часнику з 10 грамами вершкового масла або свинячого жиру. Цим змащувати бородавки.

Інші засоби

  •  Сухий лід

Такі нарості на шкірі бояться сухого льоду. Кубик льоду слід замотати в ганчірку і прикласти до бородавок. Тримати доки буде сила. Через кілька сеансів бородавок зникнуть.

  • Попіл

З простого сірника відламують сірку. Спаліть дерев’яний паличку до тла. Золу розітріть з каплею води, щоб утворилася густа, чорна каша. Намажте цією багнюкою бородавки та накладіть поверх лейкопластир, аби попіл не висохнув і не обсипався. Процедуру слід повторювати декілька доки бородавки не почнуть підсихати та зникати. Щодня варто використовувати свіжий попіл.

  • М’ясний компрес

Для бородавок на стопі використовують інший метод. Ноги довго розпарюють у мильній воді з содою. Зшкрябують верхній шар шкіри, витирають на сухо, а тоді прикладають шматок сирого м’яса та забинтовують. Так потрібно ходити декілька днів. Після цього ногу знову слід випарити у воді. Бородавка повинна відпасти. В іншому разі процедуру слід повторити.

Магія

  •  Сира картоплина

Одну неочищену від шкірки картоплину розрізають навпіл. Потім слід кожною з половинок потерти хворі місця, а тоді скласти їх разом та перев’язати плід ниткою. Картоплину потрібно винести з дому. Коли плід згниє, зникнуть бородавки.

Замість картоплини можна використати буряк, яблуко чи інший фрукт чи овоч.

  • Колосок

Гострим кінцем соломинки, свіжого хлібного колоска з коренем, наколоти бородавки кілька разів і відразу ж закопати стебло в сиру землю корінням догори. Бородавки зникнуть, як тільки соломинка згниє.

  • Шовкова нитка

Шовковою ниткою над кожною бородавкою в повітрі зав’язати вузлики. Сховати нитку в розрізану картоплину або яблуко і зарити в землю, нікому не розповідаючи. Як тільки плід згниє – бородавки пропадуть.

  • Кістки тварини

Бородавка може сама «збридитись». Наступного разу, гуляючи у лісі і побачивши кістки тварини не відвертайте голову. Притисніть бородавку до залишок на декілька секунд. Бородавка згодом сама зникну. Багато людей використовують власну сечу з цією ж метою.

  • Ефект плацебо

Думаєте, як позбутися бородавок, але не хочете нічого робити? Спробуйте енергетично вилікуватися. Зручно вмостіться та уявіть шкіру здоровою. Багатьом такий метод допомагає.

 Лікування діє, якщо бородавки чорніють. Тоді важливо не травмувати бородавку, щоб вона відпала сама, разом з коренями.

Слід зазначити, що після видужання можуть залишитися шрами. Кожен з цих методів – своєрідний хімічний опік. Аби не постраждала здорова шкіра користуйтеся лейкопластиром. Виріжте у пластирі дірочку, діаметр якої відповідатиме бородавці. Наклейте його навкруги рани, і лише після цього проводьте маніпуляції з засобами, які усувають бородавки.

Також варто пам’ятати, що бородавки не з’являються самі по собі. Вони сигналізують про зниження імунітету. Тому, потурбуйтесь про зміцнення імунної системи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, лікування
В тему