Поради

Секрети щасливого шлюбу

Секрети щасливого шлюбу

Що частіше всього ви чули на весіллях? «Даруємо вам гроші, щоб діти були хороші»? – це друга за популярністю фраза, яку говорять молодим. А яка перша?

 

Кожен другий зі запрошених, окрім згаданих банальностей, бажає нареченій золотого терпіння. А до нареченого лише крадькома усміхаються. Та чи має шанс на щастя в сімейному житті пара, стосунки яких основані лише на грандіозній терплячці дружини? Навряд чи!

 

То які ж вони, секрети хорошої сім’ї?

 

1. Запорукою щасливого шлюбу є щасливе дошлюбне життя з партнером

Весілля – день чарівний, але йому не під силу провести товсту лінію за якою залишиться все погане з холостяцького життя. Основа сімейно-шлюбних стосунків сумісність пари до реєстрації. І якщо цей фундамент хиткий, можливо, не варто будувати на ньому дім, в якому ви повинні прожити декілька десятків років?

Якщо ж ви вирішили працювати над шлюбно-сімейними стосунками після реєстрації, тоді ось вони, наступні секрети щасливого сімейного життя:

 

2. Вчіться говорити, а ще важливіше вчіться слухати

Якою б неординарною та темпераментною не була ваша пара, психологія сімейних стосунків далека від технологій, які використовують, щоб полетіти у космос. Частіше розмовляйте, діліться враженнями, не соромтесь оголювати душу перед партнером. Щохвилини відкривайтеся і відкривайте кохану людину, вчиться читати між рядками. Практикуйте бесіди, в розмовах розкривається душа. Так ви зможете передбачити, коли на порозі з’явиться криза сімейних стосунків і розвернути її.

 

3. Практикуйтесь у сексі

Якщо пара не займається сексом, він їм не подобається. Якщо він їм не подобається – вони займаються ним неправильно. Секс, взагалі, міра довіри та близькості у подружжі. Якщо до шлюбу ви ледь терпіли ласки коханого, то одружившись навряд чи щось зміниться. Переступити через себе і визнати проблеми в інтимному житті – тяжко, але хвилини червоніння та сорому варті годин насолоди.

 

4. Не забувайте про особистий простір

Бути близьким і відвертим з людиною яку кохаєш дуже важливо, але не переплутайте «тісно» з «набридливо». За кожним з партнерів повинен залишатися простір для вільних дій. І як не прикро, але чи впускати у цей маленький світ кохану половинку, вирішує хазяїн створеної планети. Чоловіку не потрібно знати усіх жіночих секретів, а жінка цілком може обійтися без інформації про хитрості мужчин. Різне коло друзів, які зустрічаються за одним столом лише на святах подружжя – це нормально. Криза сімейних стосунків часто виникає через життя в клітці, то ж нехай хоч стіни клітки не будуть скляні.

 

5. Ростіть в собі повагу до обранця

Кохання живе сім років. Якщо ви не хочете втратити іскру, що тримає вас разом, і розлучитися залишивши дітей без повноцінної сім’ї (ледь дотягнувши разом до сьомої річниці весілля) – плекайте в собі повагу до супутника життя. Палкі почуття розтворяються, але пошана і вдячність за розуміння, чесність та доброта залишаться. Саме на таких теплих почуттях тримається шлюб.

 

Тисячі найвидатніших умів роками намагалися вивести формулу щасливих сімейних стосунків, та марно. Секрет щасливого сімейного життя полягає в щохвилинній праці над своїми недоліками.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, стосунки
В тему