Поради

Про що не можна запитувати навіть рідних і друзів

Про що не можна запитувати навіть рідних і друзів

Спілкуватися так, щоб наш співрозмовник не відчував негативних емоцій — справжнє мистецтво. Дуже часто ми самі не помічаємо, як розмова перетікає в небезпечне для взаєморозуміння русло.

Так, одне питання може якщо не перекреслити позитивне ставлення до вас, то залишити дуже неприємний осад. Ось які питання психологи рекомендують не ставити навіть дуже близьким людям.

«Коли про дітей задумаєшся?»

Напевно, найпопулярніше питання, яке можна рано чи пізно почути від подруги, колеги чи родички, загалом від людини, з якою ви проводите багато часу. Нерідко й самі робимо помилку, перетинаючи невидиму межу в душі співрозмовника. Навіть якщо ви чудово спілкуєтеся з людиною і вважаєте, що ваші стосунки цілком вільні, питання і поповнення в сім'ї можуть стати тригером, який викличе непередбачувану реакцію. Подібна тема максимально особиста, якщо людина вважатиме за потрібне, вона сама вам все розкажемо, але першим починати обговорення на цю тему вкрай не рекомендується, якщо ви дорожите своїм співрозмовником.

«До лікаря ходила? Хворієш чимось?»

Ще одне максимально нетактовне питання, яке здатне поселити розчарування вами у вашому співрозмовнику. Тема здоров'я сьогодні не вважається чимось забороненим, проте поки людина не наважиться сама поділитися з вами подробицями своєї медичної карти, запитувати, як протікає лікування, точно не варто. Єдине, ви можете поцікавитися, як людина себе почуває.

«Кому пишеш?»

Популярне питання, коли ви, нарешті, зустрічаєтеся з родичами, і раптово хтось починає щось розшукувати через месенджер. Старше покоління часто не бачить нічого такого в тому, щоб запитати, хто вам дзвонить або пише, і все ж не варто ігнорувати подібне вторгнення у ваш особистий простір. Постарайтеся акуратно натякнути, що як тільки ви вважаєте за потрібне розповісти про це, ви обов'язково це зробите. Як правило, цього достатньо, щоб людина більше не ставила подібних питань.

«А чого ти так поправилася/схудла?»

Запитання щодо зовнішнього вигляду людини нетактовні завжди. Навіть якщо це ваша близька подруга або родичка, цікавитися різкими змінами зовнішності потрібно дуже акуратно. Якщо вас хвилює хворобливий стан людини, запитайте, чи хоче він щось вам розповісти, якщо вам не відповідають на питання, не йдіть напролом, можливо, у людини серйозні проблеми, якими вона поки не готова поділитися.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: психологія, Поради, цікаво знати
В тему