Поради

Лікарі пояснили, чому сало треба їсти щодня

Лікарі пояснили, чому сало треба їсти щодня

Лікарка-біохімікиня, нутриціологиня Ганна Волкова розповіла про користь сала для організму.

На думку медикині, сало незаслужено викреслено з раціону багатьох людей. Адже цей продукт може принести користь: наприклад, підтримати імунітет і допомогти в боротьбі з вірусними інфекціями.

У салі містяться насичені і ненасичені жирні кислоти. Крім того, в ньому є арахідонова кислота, яка допомагає організму відновлюватися після високих навантажень, підвищує витривалість і силу м'язів, прискорює регенерацію шкіри і знижує ризик хвороби Альцгеймера. Цю речовину включають до складу поживних комплексів для людей, які займаються інтенсивними тренуваннями.

За словами лікарки, сало можна їсти щодня, але обмежувати його в кількості через високу калорійність. Для людей з нормальною вагою буде достатньо 20-30 грамів. При надмірній вазі варто скоротити норму і вживати кілька скибочок сала за сніданком. При цьому їсти його краще не з хлібом, а з овочами.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сало, Здоров'я, Лікарі, харчування
В тему