Поради

Три прості вправи, які збережуть вам хорошу пам’ять на довгі роки

Три прості вправи, які збережуть вам хорошу пам’ять на довгі роки

Розповідаємо про три прості вправи, які тренують концентрацію уваги і зберігають ясність розуму.

У цьому матеріалі — кілька методик, які можна застосовувати самостійно на регулярній основі.

Таблиця Шульте

Ця методика проста в розумінні і при цьому чудово тренує уважність, периферійний зір і концентрацію на задачі. Таблиці ви можете подивитися в спеціалізованих книгах або в інтернеті, вони можуть дещо відрізнятися, але всі побудовані за одним принципом. У середині таблиці позначено певне число. Потрібно дивитися тільки на цей осередок, а боковим зором спробувати знайти всі інші числа, зробити це необхідно по порядку. Почніть з одиниці і дойдіть до найбільшої, зазначеної у вашій таблиці.

Спочатку сфокусуватися на одній точці може не виходити, а знайти конкретне число буде не завжди секундним завданням. Але з часом ви досягнете успіху і будете легко справлятися з такими таблицями. Саме тому рекомендуємо постійно знаходити різні і працювати з ними.

Кольорові слова

Тут вам необхідно по таблиці кольорових слів прочитати не те, що написано, а те, в який колір пофарбоване слово. Краще робити це вголос. Повірте, іноді це складніше, ніж здається на перший погляд.

Лист двома руками

Візьміть два листи паперу і дві ручки в кожну руку по одній. Починайте одночасно креслити фігури. Почніть з простих і одночасно ускладнюйте завдання. Потім переходьте на букви алфавіту. А коли освоїтеся, складайте слова.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: психологія, цікаво знати, Поради
В тему