Поради

Чому сьогодні не можна піднімати загублені речі: прикмети на 3 листопада

Чому сьогодні не можна піднімати загублені речі: прикмети на 3 листопада

Сьогодні, 3 листопада, відзначається Іларіонів день. У цей день наші пращури намагалися проводити менше часу на вулиці, оскільки вірили, що людям може загрожувати подвійна небезпека.

Історія свята

Іларіон жив у палестинському місті Газа. У юності він вирушив до Александрії вивчати науки, там-таки і прийняв християнство. У 15 років він дізнався про Антонія Великого і вирушив до нього на навчання. Повернувшись на батьківщину, він дізнався про смерть батьків, розпродав все своє майно і став пустельником.

Іларіон оселився неподалік міста Маюма, весь час дотримувався посту і молився. Часто до нього приходили люди і просили зцілення. Він виконував усі їхні прохання, але грошей за це не брав. Він проповідував чернецтво в Палестині та заснував там кілька обителей.

Під кінець свого життя він поїхав до Єгипту до могили Антонія, а потім виїхав до Європи. Свою кончину він зустрів на Кіпрі, передбачивши її за кілька тижнів.

Що можна робити

В Іларіонів день було прийнято займатися роботою вдома. Чоловікам рекомендується відремонтувати старі речі, здати їх у ремонт чи викинути, якщо вони не знадобляться. Якщо ви давно планували перестановку, краще зробити її в цей день.

Жінкам краще зайнятися рукоділлям. Можна виготовити предмет одягу. Вважається, що річ, створена 3 листопада, краще грітиме взимку, ніж решта.

Що не можна робити

Люди в цей день намагалися довго не затримуватись на вулиці, і особливо остерігалися мандрівок. До цього часу вже випадав сніг, тому дорогами було важко пересуватися. Окрім того, наші предки вірили, що 3 листопада на кордонах міст збиралися душі померлих, які обіцяють небезпеку для людини. Саме тому вздовж доріг ставили хрести.

Не можна 3 листопада підбирати на дорозі втрачені речі та приносити їх додому. Вважалося, що вона може завдати нещастя.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: яке сьогодні свято, прикмети, поради астролога
В тему

Останні матеріали