Поради

Хліб, картопля, молоко: ідеї, як використати зіпсовані продукти (рецепти)

Хліб, картопля, молоко: ідеї, як використати зіпсовані продукти (рецепти)

Прострочені на кілька тижнів продукти їсти не можна. Але якщо продукти зіпсувалися лише трохи, з них все ще можна зробити смачні і корисні страви.

Розповідаємо, що приготувати з черствого хліба, пророслої картоплі та скислого молока.

Черствий хліб - шоколадна запіканка

Зі старих булочок, круасанів, хліба та іншої здоби можна зробити смачний десерт.

інгредієнти

  • Черствий хліб або випічка, 150г
  • Молоко, 100 г
  • Вершки 20%, 100 г
  • Цукор, 1 ст. л.
  • Какао-порошок, 1 ст. л.
  • Яйце, 1шт.
  • Кориця, 1/2 ч. л.
  • Жменя ізюму, шоколадної крихти, цукатів
  • Ванілін за смаком

Приготування

  1. Руками поламати черству випічку або хліб. Шматочки повинні бути товщиною приблизно 1 см;
  2. Насипати родзинки, крихту, цукати або будь-яку добавку, яка знайдеться на кухні;
  3. Змішати молоко, вершки, яйця, цукор, ванілін, корицю та какао;
  4. Залити хліб сумішшю і залишити на 30 хвилин. Випічка має просочитися;
  5. Випікати при 180°C протягом 20 хвилин.

Проросла картопля - суп і чіпси

Один продукт — дві повноцінні страви.

інгредієнти

  • Картопля, 4-6шт.

Для супу

  • Морква, 2-4шт.
  • Бульйонний кубик, 1шт.
  • Зелень, 1 пучок;
  • Вермішель, 1 ст.
  • Твердий сир, 100 г
  • Сіль за смаком

Для чипсів

  • Олія рослинна, 1/2 ст.
  • Часник, 1-2 зубчики;
  • Французькі трави, каррі, сіль, за смаком

Приготування

  1. Очистити картоплю, прибрати м'які та темні частини, прибрати пророслі ділянки, ретельно відмити від бруду;
  2. Очистки відкласти в бік — пізніше зробимо з них чіпси;
  3. Поставити кип'ятити воду;
  4. Нарізати моркву та картоплю кубиками;
  5. Коли вода закипить, кинути бульйонний кубик, потім морква, через 3 хв — картоплю;
  6. Через 10 хвилин закинути вермішель, варити ще 10 хвилин;
  7. Порізати зелень і кинути в суп, варити пару хвилин;
  8. Зняти з вогню, посипати тертим сиром.

  1. Картопляні очистки скласти в пакет;
  2. Залити олією, кинути нарізаний часник, засипати приправами на смак;
  3. Потрясти пакет;
  4. Постелити на деко пергамент, викласти очистки;
  5. Випікати при 180°С протягом 15-20 хвилин.

Скисле молоко - панкейки

Панкейки - щось середнє між млинцями і оладками: щільні, ситні і смачні.

інгредієнти

  • Оливкова олія, 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне, 1,5 ст.
  • Цукор, 2 ст. л.
  • Сіль, 1 щіпка
  • Кисле молоко, 1 ст.
  • Сода, 0,5 ч. л.
  • Яйце, 1шт.

Приготування

  1. З'єднати яйця з цукром, збити масу міксером або вінчиком;
  2. Влити молоко і олію, змішати;
  3. Змішати борошно і соду, просіяти і засипати в молоко;
  4. Змішати все до однорідного стану, щоб не було грудочок. Суміш для панкейків повинна бути щільною, як жирна сметана;
  5. На антипригарній сковороді без масла жарити на слабкому вогні, перевертаючи в міру необхідності;
  6. Панкейки їсти з маслом і варенням.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рецепти, кухня, Поради, страви
В тему