Хліб, картопля, молоко: ідеї, як використати зіпсовані продукти (рецепти)
Прострочені на кілька тижнів продукти їсти не можна. Але якщо продукти зіпсувалися лише трохи, з них все ще можна зробити смачні і корисні страви.
Розповідаємо, що приготувати з черствого хліба, пророслої картоплі та скислого молока.
Черствий хліб - шоколадна запіканка
Зі старих булочок, круасанів, хліба та іншої здоби можна зробити смачний десерт.
інгредієнти
- Черствий хліб або випічка, 150г
- Молоко, 100 г
- Вершки 20%, 100 г
- Цукор, 1 ст. л.
- Какао-порошок, 1 ст. л.
- Яйце, 1шт.
- Кориця, 1/2 ч. л.
- Жменя ізюму, шоколадної крихти, цукатів
- Ванілін за смаком
Приготування
- Руками поламати черству випічку або хліб. Шматочки повинні бути товщиною приблизно 1 см;
- Насипати родзинки, крихту, цукати або будь-яку добавку, яка знайдеться на кухні;
- Змішати молоко, вершки, яйця, цукор, ванілін, корицю та какао;
- Залити хліб сумішшю і залишити на 30 хвилин. Випічка має просочитися;
- Випікати при 180°C протягом 20 хвилин.
Проросла картопля - суп і чіпси
Один продукт — дві повноцінні страви.
інгредієнти
- Картопля, 4-6шт.
Для супу
- Морква, 2-4шт.
- Бульйонний кубик, 1шт.
- Зелень, 1 пучок;
- Вермішель, 1 ст.
- Твердий сир, 100 г
- Сіль за смаком
Для чипсів
- Олія рослинна, 1/2 ст.
- Часник, 1-2 зубчики;
- Французькі трави, каррі, сіль, за смаком
Приготування
- Очистити картоплю, прибрати м'які та темні частини, прибрати пророслі ділянки, ретельно відмити від бруду;
- Очистки відкласти в бік — пізніше зробимо з них чіпси;
- Поставити кип'ятити воду;
- Нарізати моркву та картоплю кубиками;
- Коли вода закипить, кинути бульйонний кубик, потім морква, через 3 хв — картоплю;
- Через 10 хвилин закинути вермішель, варити ще 10 хвилин;
- Порізати зелень і кинути в суп, варити пару хвилин;
- Зняти з вогню, посипати тертим сиром.
- Картопляні очистки скласти в пакет;
- Залити олією, кинути нарізаний часник, засипати приправами на смак;
- Потрясти пакет;
- Постелити на деко пергамент, викласти очистки;
- Випікати при 180°С протягом 15-20 хвилин.
Скисле молоко - панкейки
Панкейки - щось середнє між млинцями і оладками: щільні, ситні і смачні.
інгредієнти
- Оливкова олія, 2 ст. л.
- Борошно пшеничне, 1,5 ст.
- Цукор, 2 ст. л.
- Сіль, 1 щіпка
- Кисле молоко, 1 ст.
- Сода, 0,5 ч. л.
- Яйце, 1шт.
Приготування
- З'єднати яйця з цукром, збити масу міксером або вінчиком;
- Влити молоко і олію, змішати;
- Змішати борошно і соду, просіяти і засипати в молоко;
- Змішати все до однорідного стану, щоб не було грудочок. Суміш для панкейків повинна бути щільною, як жирна сметана;
- На антипригарній сковороді без масла жарити на слабкому вогні, перевертаючи в міру необхідності;
- Панкейки їсти з маслом і варенням.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.
Померла близька людина: які документи й коли оформляти
10 Грудня 2024
Коли варто придбати пароконвектомат 20 рівнів
27 Листопада 2024
Чому болить голова і чим, окрім таблеток, себе лікувати
26 Листопада 2024
Хто має право на опікуна і як його оформити?
25 Листопада 2024
Як позбутися цвілі в будинку
18 Листопада 2024
Чому з приходом осені крутить суглоби і хапає спина?
29 Жовтня 2024
Чому гречку не їдять майже ніде у світі
15 Жовтня 2024