Поради

ТОП-10 несподіваних способів використання мікрохвильовки

ТОП-10 несподіваних способів використання мікрохвильовки

У жовтні 1945 року житель штату Массачусетс Персі Спенсер запатентував мікрохвильову піч.

А ось десяток несподіваних властивостей мікрохвильової печі і водночас корисних порад.

  1. Щоб освіжити аромат мелених спецій і приправ, розігрійте їх на повній потужності тридцять секунд.
  2. Якщо загорнути черствий хліб у паперову серветку і прогріти його на повній потужності одну хвилину, хліб знову стане як свіжий.
  3. Мигдаль легко чиститься, якщо покласти його в киплячу воду і прогріти тридцять секунд на повній потужності.
  4. Волоські горіхи легко очистити від шкірки, прогрівши їх у воді чотири-п'ять хвилин на повній потужності.
  5. Апельсин або грейпфрут легко очистити від білої м'якоті, якщо їх прогріти протягом тридцяти секунд на повній потужності.
  6. У мікрохвильовій печі легко і швидко можна висушити цедру апельсинів і грейпфрутів. Викладіть її на паперові серветки і прогрійте на повній потужності дві хвилини. Під час прогрівання цедру потрібно перемішувати. Після остигання вона стає сухою і ламкою. Зберігайте сушену цедру в щільно закритому посуді.
  7. Мікрохвильова піч допоможе видавити сік з лимона або апельсина практично до крапельки навіть при дуже товстій шкірці цитрусових. Прогрійте фрукти кілька хвилин у мікрохвильовій печі, дайте охолонути, і ви з легкістю вижмете з них сік.
  8. У мікрохвильовій печі можна сушити на зиму зелень, овочі, а також сухарики і горіхи.
  9. Можна розтопити мед, що зацукрувався, за 1–2 хв.
  10. У НВЧ можна вибити запах, що в’ївся, з обробних дощок – їх потрібно вимити, натерти лимоном і «просмажити» в мікрохвильовій печі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: історія, кухня, цікаві факти, Поради
В тему