Як правильно харчуватися, не відмовляючись від улюблених страв
Британська дієтологиня Керрі Мейджор розповіла, як правильно харчуватися, не відмовляючись від улюблених страв і не страждаючи з підрахунком калорій.
Свої рекомендації вона виклала в Instagram.
Експертка пояснила, що їжа ділиться на п'ять основних груп: складні вуглеводи, білок, фрукти і овочі, молочні продукти, а також жири і масло. Щоб поліпшити своє харчування, досить щодня їсти продукти з усіх п'яти груп, причому рівно стільки, скільки потрібно.
- За словами Мейджор, визначити розмір однієї порції продуктів, багатих складними вуглеводами, дуже просто: її обсяг повинен бути порівняний з розміром кулака. Те ж правило підходить і для продуктів, багатих білком. При активному способі життя порцію можна дещо збільшити.
- Дієтологиня радить вважати однією порцією овочів пару жмень або від третини до половини тарілки, а однією порцією фруктів – плід середніх розмірів, який важить приблизно 80 грамів. Кожен день потрібно з'їдати п'ять порцій фруктів або овочів, причому бажано різних.
- Порція жирів або олії, за словами Мейджор, відповідає за розміром великому пальцю руки. Молочні продукти можна не включати в кожен прийом їжі, але дві-три порції в день все-таки необхідні. Їх розмір залежить від конкретного продукту.
Раніше Керрі Мейджор розповідала про те, як зберегти здорову вагу після 40 років. За словами експертки, щоб з віком не набрати зайві кілограми, необхідно стежити за своїм харчуванням, бути фізично активним і добре висипатися ночами.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.