Поради

Як правильно харчуватися, не відмовляючись від улюблених страв

Як правильно харчуватися, не відмовляючись від улюблених страв

Британська дієтологиня Керрі Мейджор розповіла, як правильно харчуватися, не відмовляючись від улюблених страв і не страждаючи з підрахунком калорій.

Свої рекомендації вона виклала в Instagram.

Експертка пояснила, що їжа ділиться на п'ять основних груп: складні вуглеводи, білок, фрукти і овочі, молочні продукти, а також жири і масло. Щоб поліпшити своє харчування, досить щодня їсти продукти з усіх п'яти груп, причому рівно стільки, скільки потрібно.

  1. За словами Мейджор, визначити розмір однієї порції продуктів, багатих складними вуглеводами, дуже просто: її обсяг повинен бути порівняний з розміром кулака. Те ж правило підходить і для продуктів, багатих білком. При активному способі життя порцію можна дещо збільшити.
  2. Дієтологиня радить вважати однією порцією овочів пару жмень або від третини до половини тарілки, а однією порцією фруктів – плід середніх розмірів, який важить приблизно 80 грамів. Кожен день потрібно з'їдати п'ять порцій фруктів або овочів, причому бажано різних.
  3. Порція жирів або олії, за словами Мейджор, відповідає за розміром великому пальцю руки. Молочні продукти можна не включати в кожен прийом їжі, але дві-три порції в день все-таки необхідні. Їх розмір залежить від конкретного продукту.

Раніше Керрі Мейджор розповідала про те, як зберегти здорову вагу після 40 років. За словами експертки, щоб з віком не набрати зайві кілограми, необхідно стежити за своїм харчуванням, бути фізично активним і добре висипатися ночами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Харчування і дієти, харчування, дієти, Лікарі, страви, продукти, Поради
В тему