Поради

«Це карма, крихітко»: як прокачати свою карму

«Це карма, крихітко»: як прокачати свою карму

Поняття карми досить складно точно перекласти з санскриту, воно має безліч значень.

«Це карма, крихітко!» - напевно, ви досить часто чули цей вислів. Більшість людей сприймають його з гумором. Головним чином воно означає «дія». І дехто сприймає карму як події, над якими ми, люди, не маємо ніякого контролю.

Тим не менш, це було б великою помилкою ставитися до карми нешанобливо. Сама фраза «це карма!» використовується в ситуаціях, коли ви пожали плоди своїх дій.

Насправді визначити карму можна як те, що повертається до вас в залежності від скоєних вчинків. Одне з найвідоміших трактувань звучить так: «Що б ви не зробили, все повертається в потрійному розмірі». Ця приказка відбивається в різних релігіях.

Правило трьох - це якесь нагадування про належне ставлення до своїх ближніх. Це закон карми в дії. Люди рідко замислюються про карму в біблійному ключі, але це хороший приклад того, як вона працює.

У ранньому буддизмі карма бачилася як непересічна риса. Інші індійські школи вірили, що карма працює за простою прямою лінією, на якій дії минулого впливають на сьогодення і нинішні впливають на майбутнє. Пізніше стало ясно, що це більш складний процес. Карма діє в кількох петлях, де зараз створюється одночасно і минулими, і реальними процесами. Ідея полягає в тому, що дії, що відбуваються в цей момент, визначаються не тільки минулим, а й майбутнім.

Крім того, нинішні дії не повинні бути визначені минулими. Це дуже важливий момент, тому що чим більше ми звертаємо уваги на минулі дії, тим сильніше вони впливають на те, що може статися в майбутньому. Ефект може бути таким, ніби ви намагаєтеся змінити свою долю, що, по суті, абсолютно неправильно.

Суть карми в тому, що як тільки вона запускає свій рух, то це вже неможливо зупинити. Коли ви не в змозі вирватися з деяких поганих моделей поведінки і повторюєте їх знову і знову, це називається кармічний цикл.

Популярний символ карми - це медальйон Інь Янь, який виглядає як дві сльози. Вони символізують союз чоловічого і жіночого начал в житті - об'єднання протилежностей.

Бережіть свою карму!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: містика, Поради, цікаво знати
В тему