Поради

ТОП-7 помилок, які руйнують ваше життя

ТОП-7 помилок, які руйнують ваше життя

Ваше життя здається вам досить важким? Воно приносить вам багато розчарувань і мало радості?

Вам здається, що інші живуть набагато краще і веселіше? Давайте подивимося, що ви робите такого, щоб ускладнювати собі життя кожен день.

  1. 1.Ви недовірливі і приймаєте все близько до серця. Вас постійно мучать сумніви або совість, почуття провини або невизначеність ситуації. І у вас є звичка додумувати за інших. Щоб не відбувалося, будь-яка дрібниця викликає сплеск переживань. Постійне очікування підступу змушує вас в будь-якій ситуації відчувати себе обділеним або скривдженим.
  2. У вас переважають негативні думки, ви схильні постійно заперечувати і бачити в будь-якій події негативні сторони. Часто це відбувається через страх злякати удачу і, щоб в цьому випадку не зазнати розчарування, ви заздалегідь прокручуєте «поганий» сценарій. Поступово ви відвикати від позитивних емоцій, і ваше життя надовго застряє в «чорній смузі».
  3. Ви постійно переживаєте за майбутнє. Навіть коли все у вас йде непогано, ви витрачаєте багато моральних сил на придумування можливих неприємних сценаріїв. І тут же шукаєте способи, як уникнути цих придуманих неприємностей. Ви не вмієте вирішувати проблеми по мірі їх надходження. А вже жити «тут і зараз» для вас - непосильне завдання.
  4. Ви очікуєте занадто багато чого: від себе, від інших, від життя. Багато ваших очікувань - неправомірні і нереалістичні, але жити за принципом «ніхто нікому нічого не винен» ви не хочете. Ви продовжуєте вірити в казку, наполягати на своїх «хочу» і дуже турбуєтеся, коли не одержуєте бажаного. Люди не телепати, щоб вгадати ваші думки, але, можливо, вони підуть вам назустріч, якщо дізнаються, чого ви від них чекаєте. Постарайтеся оцінити адекватно, на кого і на що ви можете розраховувати, не тримайте свої очікування в собі - обговоріть їх. Не всі ваші прохання і пропозиції будуть виконані, але поступово ви навчитеся розбиратися, чого і від кого можна очікувати.
  5. Ви - перфекціоніст. Ви дуже вимогливі і суворі до себе: вам важливий успіх у всіх справах відразу, контролювати кожну дрібницю; будь-яка дрібниця має бути доведена до досконалості. Вас настільки вимотує такий підхід до справ, що навіть наблизившись до ідеального варіанту, ви настільки втомлюєтеся, що немає сил навіть порадіти. А на підході - наступне завдання!
  6. Ви живете «як треба», а не «як хочеться». Безумовно, у кожного з нас в житті є багато «треба», але іноді дуже корисно задуматися, а чи все з цього списку «треба» особисто вам. Постійно беручи чужі цінності і піддаючись впливу суспільства, легко втратити власні бажання і свій шлях. Витративши багато сил і часу на нав'язані «треба», ви, врешті-решт, розчаровуєтеся і починаєте вважати життя дуже несправедливим.
  7. Ви не вмієте говорити «НІ». Ви робите все для всіх і нічого - для себе. Ви хочете всім подобатися або не вмієте відмовляти - мотив тут не важливий. Ви допомагаєте навіть тоді, коли у вас зовсім немає сил або часу. Часто ваші зусилля не просто не цінують, але навіть забувають подякувати. Розчарування і злість не покидають вас, але вам важливо здаватися незамінним, навіть на шкоду собі.

Ви втомилися так жити? Спробуйте трохи опустити планку, навчитеся говорити «ні», перестаньте надумалися проблеми і, можливо, життя стане помітно легше.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Життя, психологія, Поради
В тему

Останні матеріали