Поради

Чи роблять відеоігри дітей розумнішими?

Чи роблять відеоігри дітей розумнішими?

Коли більшість дорослих думають про відео ігри, вони малюють у своїй уяві бомби, вибухи та кров. В результаті, багато дорослих намагаються обмежити час для ігор. Але відповідно до нового дослідження, вони можуть позбавити дітей унікальної можливості.

 

«Всі ті речі, які довгий час вважалися такими, що висушують мізки, мають приховану користь», сказав американський соціальний критик Стівен Джонсон, автор супуречливої нової книги «Все погане є для тебе корисним». Він стверджує, що не дивлячись на те, чи є в іграх насилля чи ні, вони все-таки роблять дітей розумнішими. Під час гри, дитина змушена вирішувати безліч задач одночасно, управляти багатьма об’єктами, ресурсами, приймати рішення кожної секунди. У відео іграх  задля перемоги гравцеві необхідно виконати безліч особливих завдань.

Діти, що захоплюються такими іграми, мають, за словами експертів, більшу кмітливість та вміння розв’язувати проблеми самостійно.  «Їм потрібно вивчити правила гри та зрозуміти, як потрібно діяти стратегічно», вважає професор університету у Вісконсен – Медісон у галузі навчальних планів та навчання. «Вирішення будь-якої проблеми розвиває дитину розумово».

У Сполучених Штатах Америки вчені проводили тестування рівня інтелекту населення.  Виявилося, що цей рівень помітно та динамічно зростає. Причина цьому є:

дослідження показують, що відео ігри роблять людей більш схильними до сприйняття нової інформації, та, тренуючи їхній мозок, допомагають аналізувати речі швидше.

Дослідження  відео ігор та їхнього впливу на розумовий розвиток дитини виявили, що діти дошкільного віку, що грали такі ігри, мають великий словниковий запас, володіють елементарними навичками читання, математики та є є повністю підготовленими до школи.

Школярі в свою чергу, прибічники відео ігор, демонструють кращі результати у таких дисциплінах, як англійська мова, математика, природничі науки та і у всіх інших. У дітей, які не захоплюються відео іграми, успіхи у навчанні значно нижчі. Звичайно, це не означає, що виконання домашніх занять потрібно заміняти іграми. Всьому має бути міра.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, Школа батьківства
В тему