Поради

Як правильно обрати розмір телевізора

Як правильно обрати розмір телевізора

Коли йдеться про телевізор, важливу роль, безумовно, відіграє його розмір.

 

Коли одні керуються принципом «чим більший, тим кращий», інших же відлякує сама думка про те, що це величезне зображення, просто, притисне його до дивану. А телевізійні герої, із розміром голови в п’ять раз більшим за їхню власну, допитливо визиратимуть з екрану. Отже, що насправді потрібно враховувати, обираючи розмір?

На щастя, спосіб, який надасть можливість правильно обрати розмір телевізора є дуже простим. Все,  на що  вам потрібно звернути увагу – це розміри кімнати та в якому місці  стоятимете телевізор у співвідношенні до вашого улюбленого м’якого крісла.

Просто виміряйте віддаль від вашого крісла до екрану телевізора, тоді, взявши до уваги нижчеподану інформацію, дізнайтеся який розмір екрану потрібен саме вам.

Екран з діагоналлю 1,06 м або більшою, підійде лише тоді, коли відстань від місця, з якого ви дивитеся телевізор, до самого екрану, є не меншою від 4 метрів. Якщо ж сісти ближче, ви помітете, що зображення не є чітким, навіть якщо у вас найкращий телевізор. Така якість  завадить вам насолодитися улюбленим фільмом чи передачею.

Якщо ж ваш улюблений диван чи крісло знаходиться на відстані від 3,5 до 4 метрів від чудового плазмового або LCD телевізора, ідеальним розміром діагоналі екрану буде від 91см до 1,06 м, при відстані  від 2.5 до 3.5 м – діагональ  від 71 до 81 см. Якщо ви знаходитися на ще ближчій  відстані до телевізору, вам необхідний екран з діагоналлю максимум 66 см.

Звичайно, після того, як ви визначилися з розміром телевізора,  для оптимального перегляду  потрібно врахувати і інші нюанси. Перш за все, встановіть телевізор так, щоб екран був на рівні очей. Багато підставок для телевізора є надто низькими, але сучасні можливості, що дозволяють розмістити плоскі телевізори на належному рівні на стіні, позбавлять вас такої проблеми. Також щоб мінімізувати відбиття  світла, уникайте попадання прямих сонячних променів на екран та не розташовуйте освітлення поблизу або над телевізором.

 Якщо ви вже витратили серйозні гроші на телевізор, не поскупіться та придбайте хорошу антену та декілька кабелів гарної якості. Якщо ви зробили все правильно, будьте певні, що ваш телевізор є не просто  дорогою іграшкою у вітальні, а пристроєм, якість функціонування якого  – неперевершена.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім
В тему