Поради

«Думала, що просто лінива»: як дівчину мало не вбила невидима хвороба

«Думала, що просто лінива»: як дівчину мало не вбила невидима хвороба

Тетяна все життя працювала фотографинею, приймала замовлення, розробляла концепції зйомок і нескінченно від цього втомлювалася. Начебто і робота улюблена, і графік формуєш сам, і дохід приносить, але сили ніби зникли. Виявилося, хвороба.

Ось історія цієї дівчини докладніше.

Бадьорою Тетяна себе не відчувала ніколи, вважала себе людиною флегматичною. Замість вечірньої пробіжки воліла сидіти вдома. Однак професія зобов'язувала постійно спілкуватися з людьми. Тетяна проводила зйомки, була досить успішна в своєму місті і начебто справи йшли в гору.

«А потім раз – і ніби сили почали залишати. Я вже подумала, що вмираю. Стан наближався до такого, що ледь свідомість не втрачала. Ну, я пила побільше кави і намагалася себе «бадьорити».

Оскільки хліб Тетяни – фотографія, важлива частина роботи полягає у веденні соціальних мереж. Там і демонстрація, і нетворкінг. Тільки, крім радості, соціальні мережі часто призводять до депресивних думок і зайвих порівнянь. Здається, ніби всі навколо досягають успіху, один ти тупцюєш на місці.

«Інстаграм - морок. Одна заробила мільйон в двадцять, інша купила третю квартиру. Одна я тут розвалилася на ліжку і не можу себе підняти. Але я не здавалася, картала себе і піднімала, і якось на зйомки йшла».

Але втома ставала все сильнішою, серце билося занадто часто, повітря не вистачало. Через це роботи почало ставати дедалі менше, на неї просто не вистачало сил, як і на зустрічі з близькими. Друзі почали бити на сполох.

«Здавати аналізи мене в прямому сенсі потягли друзі. Там лікарка швидко виявила у мене залізодефіцитну анемію, причому настільки серйозну, що лікувати почали внутрішньовенними інфузіями препаратів заліза. Коли мені пояснили, що зі мною, я раптом усвідомила, наскільки жорстока до свого організму. Я практично себе занапастила, думаючи, що просто лінива».

При цьому анемія - небезпечне захворювання. Спочатку випадає волосся, потім змінюється запах і смак, людина може почати їсти землю або крейду, різко для самої себе і оточуючих полюбити запах бензину. У важких випадках розвивається м'язова слабкість аж до нетримання сечі і порушення функції ковтання.

Через зниження гемоглобіну страждають всі органи, системи, тканини організму, бо регулярно відчувають нестачу кисню і недоотримують харчування. Анемія ускладнює будь-яке захворювання і вважається смертельно небезпечною. Важко рятувати людину, у якої кров не переносить кисень до органів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: хвороби, Здоров'я, робота, лікування, Лікарі
В тему