Поради

Що робити, якщо ви на межі нервового зриву

Що робити, якщо ви на межі нервового зриву

Стрес вже давно став нашим постійним супутником, тільки ось позитивний стрес (еустрес), який мотивує людину діяти, трапляється рідко. А ось негативний (дистрес) відбувається постійно і завдає організму одну шкоду.

Ось що робити, якщо ви на межі нервового зриву.

Іноді позбутися стресу заважають наші власні установки, страхи і залежності. В такому випадку необхідно міняти спосіб мислення, проте зробити це в поодинці не так просто. На жаль, серйозна робота над собою можлива тільки з психологом.

Важливо, щоб зрив не затягнувся, оскільки він може привести до негативних наслідків для організму. Наприклад, до зниження імунітету або гормонального збою. Якщо ви виплакали, але повернутися до нормального життя не виходить, можливо варто говорити про депресію. Захворювання не проходить саме по собі, а лікується за допомогою медикаментів.

Якщо ви сприйняли ситуацію на роботі або в родині близько до серця, це зовсім не означає, що у вас зрив. Швидше за все, конкретна ситуація глибоко зачепила ваші почуття. Зрив відбувається, коли компенсаторні механізми організму і психіки перестають справлятися зі стресовим навантаженням. Наприклад, людина плаче цілу добу і ніяк не може заспокоїтися.

Часті провісники нервового зриву: слабкість, хронічна втома, підвищена дратівливість, поява безсоння. Тому так важливо прислухатися до себе, стежити за здоров'ям і балансом роботи і відпочинку.

Так, якісний сон, хороше харчування і прогулянки на свіжому повітрі - це те, що обов'язково має бути присутнім у вашому житті. Однак не менш важливо вміти звільнятися від негативних емоцій. І це стосується не тільки можливості сісти і поплакати, побути слабкою, але і можливості пояснити свій біль або висловити претензію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: психологія, жінки, Здоров'я, здоровий спосіб життя, Поради
В тему