Поради

Чому важко любити того, хто не любить себе сам

Чому важко любити того, хто не любить себе сам

Можливо, про цю прописну істину ви вже чули: «Люди навколо ставляться до тебе так само, як ти ставишся до оточуючих».

Але є й інша, менш популярна, але теж важлива закономірність - ставлення оточуючих пропорційне твоєму відношенню до себе.

Чому так відбувається? Людина, яка відчуває до себе недобрі почуття, мимоволі починає ставитися до себе недобре: погано себе годує, живе в поганих умовах, мало піклується про себе і .і в оточенні вибирає таких людей, які будуть ставитися без турботи і підтримки.

Це трапляється, тому що людина «налаштований» на те, що вона - недостойна, погана, непотрібна. І підсвідомо вибирає саме тих, хто принижує, ображає і використовує. Навколишні теж зчитують такий посил і починають на нього відповідати.

До речі, якщо тут хтось подумав, що мова йде тільки про тонкі енергії і інтуїцію, ви помилилися. Ті, хто відмовляє собі в любові і прийнятті, «видають» ставлення до себе на звичайному побутовому рівні.

Наприклад, погоджуються на неприємні доручення. Вони серед тих, кому вічно «не складно» і «так у мене є час, я зроблю», «ну раз ніхто не хоче, тоді я». Деякі взагалі живуть за принципом «я краще щось зроблю для інших» і більш того - вимовляють ці фрази в слух. Близькі люди не глухі і поступово формується розуміння - ось людина, якій ніколи нічого не потрібно. І починають ставитися відповідно.

Про те, що подібне ставлення видно і в тому, як людина одягається, в розмовах, які веде на очах інших, в історіях, які про себе і своє життя розповідає, і говорити не доводиться. Все як на долоні.

Нелюбов до себе також виражається в частій критиці когось - наприклад, того, хто в черговий раз зрадив або обдурив. Світ не стоїть на місці і відгукується на внутрішній посил, тому такі персонажі знайдуться обов'язково. А перебувати поруч з людиною, яка поглинена болем і несправедливістю - не найлегше заняття, тому, на жаль, друзі і кохані залишають, підтримуючи таку картину світу.

Чи є вихід? Звісно! І він простий і складний одночасно - нелюбов до себе лікується прощенням. Прощенням себе і визнанням того, що ніхто не ідеальний і сама людина, і світ в цілому.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Життя, щастя, стосунки, психологія, Поради
В тему