Поради

Які кольори одягу зроблять нас щасливими

Які кольори одягу зроблять нас щасливими

Коли справи не йдуть, а життя ніби зайшло в глухий кут, повернути почуття радості можна за допомогою позитивних кольорів і відтінків.

Ось яка колірна гама допоможе позбутися від нудьги.

Не просто так

Сумні думки доводять до відчаю, а приводів для радості все немає і немає. Як влаштувати собі свято? За словами практикуючої психологині Ольги Хабібуліної, ресурсом, що викликає підйом енергії, може стати одяг. Позбутися від поганого настрою реально, вбираючись і ретельно підбираючи образ.

«Краще не надягати те, в чому вам незручно і некомфортно: зайвий тілесний дискомфорт створює роздратування і підсилює напружений стан. Варто взагалі позбутися від одягу, в якому ви собі не подобаєтеся», - радить психологиня.

За словами експертки, повернути радість життя допоможуть яскраві кольори – зелений, білий, червоний, а також фруктові і ягідні відтінки.

Психологиня Ірина Фролова зазначає, що колірні вібрації швидко і безпечно перемикають нас з негативних станів на позитивні. Неспроста вранці ми довго простоюємо перед гардеробом, не знаючи, що вдягнути.

Ми завжди з допомогою нашої інтуїції і рівня несвідомого вибираємо речі певних кольорів. Якщо ви перебуваєте в пригніченому стані, то колірна палітра для вас буде блідою і сіркою. У цьому стані вам не хочеться виділятися.

Експертка підкреслює, що вся увага пригніченої життям людини направлена всередину себе, де відбуваються різні ментальні та психологічні процеси. Людям, які відчувають смуток, тугу, безвихідність, психологиня радить вибирати позитивні кольори, якщо вони хочуть вийти з пригніченого стану.

Повернути радість

У кожного кольору є своє значення і енергетичний посил. За словами Ірини Фролової, помаранчевий – це колір радості та позитиву. Він нагородить нас потужним енергетичним зарядом, подарує відчуття блаженства і задоволення від життя. Помаранчевий з'єднує нас з нашою «внутрішньою дитиною», допомагає почути і відчути справжні бажання, що йдуть від серця. Експертка підкреслює: щоб не розтратити швидко енергію, яку дарує цей колір, його краще поєднувати з синім.

З точки зору психології, жовтий колір дає відчуття легкості, свободи і радості. З його допомогою ми немов перероджуємося і дивимося на складні ситуації абсолютно іншими очима. І починаємо цінувати свою індивідуальність. Але так як жовтий вважається легковажним, то добре поєднувати його з будь-якими відтінками фіолетового, які додадуть мудрості.

Якщо ви заплуталися на відрізку життєвого шляху і не знаєте, яке рішення зараз буде правильним, експертка рекомендує вибирати всі відтінки зеленого. Цей колір з'єднає вас з природного життєвою енергією, ви знайдете стан гармонії та рівноваги. Зелений допоможе прийняти себе у всіх сенсах.

«Коли ми знаходимося в стресі, створюється відчуття, ніби наш організм постає в аварійному режимі. Ми нічого раціонального зробити не можемо, як ніби паралізовані страхом. Тому наповнюйте свій простір неймовірним по своїй красі зеленим кольором, який допоможе вам швидко знайти потрібну рівновагу», - підказує Ірина Фролова.

Білий – базовий колір будь-якого гардеробу та інтер'єру. Вважається, що він розширює свідомість, оскільки включає в себе всі кольори, які нам необхідні. Білий легко знімає обмеження, скасовує застарілі переконання і ярлики, які людина собі свідомо чи несвідомо навішала. Цей колір допомагає самовираженню в будь-яких сферах життя.

Знайти місце в житті

Визначитися з правильною дорогою і місцем в житті допоможе бірюзовий колір. Він, за словами психологині, дає духовну опору і усвідомлення своєї божественної природи. Треба не тільки вибирати бірюзові одяг і аксесуари, але і оточити себе відповідними предметами інтер'єру. Колір допоможе стати гнучким в спілкуванні і з легкістю налагоджувати комунікацію з навколишнім світом. Вважається, що з бірюзовим людина знаходить довіру до себе і до життя в цілому.

А самореалізуватися допоможе блакитний колір – він налаштує природний процес саморегуляції організму, з життя піде хаос, встановиться порядок.

Повернути собі цілеспрямованість і самоцінність можна за допомогою червоного кольору.

«Коли нам хочеться яскравості і самовираження, ми фарбуємо губи червоною помадою. Цей яскравий колір дає нам активну енергію для дій, за умови, якщо ми психологічно здорові і не перебуваємо в виснаженому стані. Це колір любові, пристрасті, краси, нашої яскравості і сексуальності», - зазначає Ірина Фролова.

З червоним легко ставити цілі і рухатися до їх досягнення. У ньому сила, активність, швидкість і міць. Але треба враховувати, що, коли наш стан незбалансований, цей колір може викликати гнів, злість і роздратування. Як наслідок – напруга у всьому тілі, а потім і тривожний розлад.

Коли людина зайшла в життєвий тупик і прагне оновлення, перезавантаження і відчуття бадьорості, немов після освіжаючого душу, на допомогу прийде оливковий колір. Психологиня гарантує, що з ним можна розгледіти свій шлях ясним розумом і вибудувати чіткі пріоритети цінностей. Це колір практичності і впевненості в правильно прийнятих рішеннях.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: жінки, психологія, одяг, Поради
В тему