0 0000
Новини

«Секрет щастя» Ейнштейна пішов з молотка за $ 1,5 млн

«Секрет щастя» Ейнштейна пішов з молотка за $ 1,5 млн

Записка німецького фізика-теоретика Альберта Ейнштейна, в якій майже сто років тому вчений розкрив свій «секрет щастя» посильному з готелю в Токіо, була продана на аукціоні в Єрусалимі за $ 1,5 млн.

Організатор торгів – ізраїльський аукціонний будинок Winner's – виставив на продаж листок паперу з короткою запискою, яку легендарний вчений вручив посильному готелю в обмін на повідомлення про присудження Ейнштейну Нобелівської премії.

«Спокійне і скромне життя дарує більше щастя, ніж гонитва за успіхом, що передбачає постійне занепокоєння», – йдеться в тексті записки Альберта Ейнштейна з автографом вченого, датованій листопадом 1922 року.

Естімейт лота становив лише $ 2 тис., тоді як кінцевий покупець, який побажав залишитися невідомим, придбав «Секрет щастя» за $ 1,56 млн.

Так, звістка про присудження Ейнштейну Нобелівської премії застала фізика під час його візиту в Японію, де він виступав з лекціями. Новина про престижну нагороду швидко поширилася по країні, в результаті чого під вікнами його номера в токійському готелі «Імперіал» регулярно збиралися натовпи охочих висловити свою повагу досліднику. Записка з секретом щастя, написана фізиком, стала свого роду «чайовими» кур'єру, який доставив послання з Нобелівського комітету. Віддаючи листок паперу, Ейнштейн висловив надію, що незабаром її вартість буде куди вище стандартних чайових.

 

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему