Поради

Лайфхаки, як просто знайти роботу мрії

Лайфхаки, як просто знайти роботу мрії

Пошук роботи – справа нелегка, про це знає кожен, хто хоч раз намагався знайти роботу, особливо після університету. І все ж ми часто втрачаємо хороші можливості просто тому, що самі не пускаємо такі можливості своєю поведінкою в деяких ситуаціях. Ось декілька лайфхаків, які допоможуть стати трохи ближче до посади, про яку ви так мрієте.

Друзі в допомогу

Згадайте, напевно ви або ваші друзі стикалися з такою ситуацією, коли робота була на відстані всього декількох телефонних дзвінків. Звичайно, спеціалізовані сайти добре допомагають, адже там можна знайти практично будь-яку роботу, але ніколи не знаєш, де знайдеш, а це значить, не нехтуйте зв'язками і повідомте про те, що ви перебуваєте в пошуку роботи, своїм друзям і знайомим. Можливо, хтось прямо зараз перебуває в пошуку співробітника, а ви навіть не в курсі.

Говоримо «ні»

Відмовитися – теж мистецтво. Іноді, вже прийшовши на співбесіду, все влаштовує, однак деякі моменти бентежать. Не давайте згоду відразу, можливо, дрібні фактори, які вас бентежать, згодом виллються в справжню проблему. Чи потрібно вам це? Сумнівно. Щоб не пошкодувати про свій вибір згодом, ретельно обміркуйте все почуте, і не бійтеся відмовитися. Адже часто саме страх сказати «ні» штовхає нас на вчинки, про які ми будемо шкодувати дуже довго.

Виділяємося на загальному тлі

Це особливо важливо, якщо ви претендуєте на місце у великій компанії, де на місце може претендувати відразу кілька десятків людей. Тут важливо не просто чекати відповіді після співбесіди – її може не бути – ще на етапі зустрічі постарайтеся залишити про себе краще враження. Не бійтеся креативити, але в міру! Якщо вам призначили групову співбесіду, не варто боятися, навпаки - це ваш шанс виділитися і сподобатися більше всіх. Не пропустіть його!

Знання мов як плюс

Ми часто недооцінюємо знання іноземної мови, але ж це може стати величезним плюсом. За статистикою, співробітники, які знають англійську, німецьку або іншу популярну мову, отримують приблизно на 2 тисячі гривень більше своїх колег. Крім того, знання мови може стати перевагою, коли мова піде про підвищення або ж ви взагалі захочете перейти в інший відділ. Ніколи не знаєш, коли тебе виручить така іноземна, але така корисна мова!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: робота, Поради, цікаво знати
В тему