Поради

Чим корисний гранат для організму людини

Чим корисний гранат для організму людини

Плід гранату дозріває пізньою осінню. У вітчизняних крамницях цей фрукт також з’являється саме в цей період, але українці купують його здебільшого взимку.

 

Гранат – натуральний сильний засіб для очищення організму. Свіжі плоди ефективні при кашлі, ангіні та застудних захворюваннях. Поїдання червоних зерняток гранату також може побороти високу температуру та знижує ризик розвитку раку грудей у жінок. Надзвичайно корисним є і гранатовий сік. Він підвищує рівень гемоглобіну, апетит, регулює роботу шлунка, є антисептичним, протизапальним і навіть знеболювальним засобом. Вживання гранатового соку допомагає організму людини протистояти радіації, адже в ньому міститься більше антиоксидантів, ніж в зеленому чаї.

 

Як вживати гранат?


Людям із підвищеною кислотністю та проблемами зі шлунком пити гранатовий сік категорично забороняється. Дітям до 1 року сік гранату протипоказаний. Малюкам до 7 років краще вживати дуже невеликими порціями, обов’язково в розведеному стані із чистою водою. Корисні також і кісточки гранату, оскільки в них дуже багато ефірних олій, які захищають наші судини і роблять їх еластичними. Щодо гранатового соку, то рекомендується уникати промислових пакетованих соків, оскільки їх зазвичай неправильно зберігають. Справжній сік з гранату має зберігатися тільки в темній тарі. Якщо ви бачите, що сік у пакеті чи прозорій скляній посудині, краще його не брати, оскільки через
10 хвилин під дією ультрафіолету втрачаються усі корисні властивості фрукту. Шанувальникам соку теж рекомендується пити такий сік через соломинку, щоб не руйнувати зубної емалі.


Як обирати гранат


Обов’язково обирайте гранати насиченого червоного кольору. Шкірка фрукту не повинна бути сухою, а от хвостик, як і в кавуна, має. Сухий хвостик гранату – це показник стиглості. Після того, як ви розріжете плід, самі ягоди мають бути соковитими і легко відділятися від шкірки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти
В тему