Поради

Найшкідливіша частина курки: пояснення шеф-кухаря

Найшкідливіша частина курки: пояснення шеф-кухаря

Шеф-кухар і кулінарний блогер Сергій Синіцин розповів, яка частина курки найшкідливіша для здоров'я.

«Якщо в курку потрапляють якісь паразити або її напихають якимись хімікатами, передусім страждають внутрішні органи. Як правило, це тельбухи, вони найнебезпечніші», - сказав кухар.

За словами експерта, найкращим є біле м'ясо грудки. Однак і його необхідно піддавати термічній обробці:

«Курку потрібно як мінімум два рази варити: перший раз – кілька хвилин і злити бульйон, далі варити досить довго, так вона буде максимально безпечна для вживання в їжу».

Сергій Синіцин порадив попередньо перед смаженням, тушінням завжди проварювати куряче м'ясо.

Купувати краще фермерську птицю, хоча вона може виглядати гірше товарів інших виробників. При цьому курка не повинна пахнути аміаком або іншими хімікатами, а на її шкірі не повинно бути проколів:

«Деякі виробники роблять маніпуляції з продуктами, вводять розчини, замочують, щоб птах став більшим. Людина бачить на прилавку досить щільну, жирну, соковиту тушку, а насправді нічого хорошого в цьому немає».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: м'ясо, кухня, страви, харчування, Здоров'я, Поради
В тему